Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 12:33
BUSINESS & FINANCE

Το Bitcoin στα 50.000 δολάρια; Γιατί όχι…

Ο νέος ψηφιακός «χρυσός»

Το Bitcoin στα 50.000 δολάρια; Γιατί όχι…

Το Bitcoin στα 50.000 δολάρια; Γιατί όχι, απαντάει ο Βίγια Άγιαρ, επικεφαλής της πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων Luno στη Σιγκαπούρη, ο οποίος «βλέπει» ένα νέο μακροπρόθεσμο ράλι στο δημοφιλές νόμισμα.

«Μιλάμε για το Bitcoin στα επόμενα τρία, πέντε ή και 10 χρόνια, το οποίο θα συγκλίνει αργά αλλά σταθερά προς την συνολική κεφαλαιοποιηση της αγοράς του χρυσού» επισημαίνει, χαρακτηριστικά, από το βήμα διαδικτυακής εκδήλωσης του Bloomberg.

Κατά τη διάρκεια του 2020, το νούμερο «1» κρυπτονόμισμα κατάφερε να τετραπλασιάσει την αξία του και τελικά να φθάσει στις αρχές του 2021 μία «ανάσα» από τα 42.000 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Η συνέχεια βέβαια, δεν ήταν ανάλογη, καθώς το Bitcoin διόθρωσε κατά περίπου 10.000 δολάρια, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη ζώνη των 30.000 δολαρίων. Όμως και πάλι, η αξία του νομίσματος παραμένει σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Μία από τις επικρατέστερες εξηγήσεις του εντυπωσιακού ράλι αφορά το αυξημένο ενδιαφέρον από θεσμικούς και μακροπρόθεσμους επενδυτές, οι οποίοι έσπευσαν εν μέσω πανδημίας να ποντάρουν υπέρ του Bitcoin.

Από την άλλη πλευρά, πάντως, εξακολουθούν να υπάρχουν οι «φωνές», οι οποίες θεωρούν ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα αποτελεί την «τέλεια φούσκα», η οποία κάποια στιγμή θα σπάσει και θα οδηγήσει σε κατάρρευση της αξίας των τιμών.

Την ίδια ώρα, ολοένα και περισσότερο ακούγονται πλέον οι παραινέσεις των κεντρικών τραπεζών για την ανάγκη ρύθμισης της τεράστιας αγοράς των κρυπτοπνομισμάτων, με στόχο την αποφυγή φαινομένων  ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News