Business & Finance Πέμπτη 21/01/2021, 15:28
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Η BlackRock μπαίνει στο bitcoin

Η BlackRock μπαίνει στο bitcoin

Επενδύσεις στο bitcoin θα μπορούν να κάνουν οι πελάτες της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, καθώς η BlackRock έδωσε το πράσινο φως σε τοποθετήσεις σε προθεσμιακά συμβόλαια του κρυπτονομίσματος από δύο funds της.

Πρόκειται για τα funds BlackRock Strategic Income Opportunities και BlackRock Global Allocation Fund, τα οποία θα μπορούν να επενδύσουν σε futures του bitcoin τα οποία τελούν υπό διαπραγμάτευση σε χρηματιστήρια που έχουν εγκριθεί από την αρμόδια αρχή Commodity Futures Trading Commission. Μέχρι στιγμής, το μοναδικό τέτοιο χρηματιστήριο είναι το CME. 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για την αγορά του bitcoin, καθώς η BlackRock είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων του κόσμου, με 8,7 τρισ. δολάρια σε υπό διαχείριση κεφάλαια.

Ο CEO της, Λάρι Φινκ, είχε πει το Δεκέμβριο ότι το bitcoin σημειώνει τεράστιες κινήσεις σε καθημερινή βάση και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία παγκόσμια αγορά. Ο επικεφαλής επενδύσεων Ρικ Ρίντερ είχε πει στο Bloomberg ότι υπάρξει μία ξεκάθαρη ζήτηση για το bitcoin, εκτιμώντας ότι θα είναι μέρος των επιλογών των επενδυτών για πολύ καιρό.

Και ενώ όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του παραδοσιακού finance αρχίζει να αποδέχεται το bitcoin, η νέα υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, είχε πει προ ημερών ότι τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται κυρίως για παράνομες δραστηριότητες και άρα η χρήση τους θα πρέπει να περιοριστεί.

Σημειώνεται ότι το bitcoin άγγιξε το νέο ιστορικό  υψηλό των 41.000 δολαρίων αυτό το μήνα, αλλά τις τελευταίες ημέρες κινείται πτωτικά, πέφτοντας σήμερα κάτω από τα 33.200 δολάρια.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News