Business & Finance Πέμπτη 21/01/2021, 17:47
BUSINESS & FINANCE

Πώς τα κρυπτονομίσματα έχασαν 100 δισ. δολ. σε 48 ώρες

Πτώση άνω του 10% για Bitcoin και Ether

Πώς τα κρυπτονομίσματα έχασαν 100 δισ. δολ. σε 48 ώρες

Πάνω από 100 δισ. δολάρια έχασε η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια του τελευταίου 48ωρου, εξαιτίας της διψήφιας πτώσης στην αξία του Bitcoin. 

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος υποχώρησε κατά 6% την Πέμπτη, διολισθαίνοντας στα 31,310 δολάρια, για πρώτη φορά από τις 11 Ιανουαρίου. Συνυπολογίζοντας και την πτώση της Τρίτης, οι σωρευτικές απώλειες ξεπερνούν το 10%.

Κι όλα αυτά, όταν πριν από μερικές ημέρες, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα είχε εκτιναχθεί στα επίπεδα των 41.940 δολαρίων, το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί τι ακριβώς ευθύνεται για την καθοδική κίνηση, αν και ο αναλυτής της Grayscale Investments, Μίκαελ Σονενσάιν, κάνει λόγο για μια φυσιολογική διόθρωση.

«Οι διορθώσεις είναι φυσικό μέρος κάθε αγοράς και ιδίως του οικοσυστήματος των Bitcoins. Από το 2016 έως σήμερα έχουμε βιώσει έξι διορθώσεις της τάξης σχεδόν του 30%» επισημαίνει, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC. 

Απώλειες και για το Ether

Πέραν του Bitcoin, πτώση εμφάνισε και το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, δηλαδή το Ether, το οποίο υποχώρησε κατά 10% μέσα στο τελευταίο διήμερο, αφού πρώτα είχε αγγίξει το ιστορικό υψηλό των 1.439 δολαρίων.

Ως εκ τούτου, η συνολική αξία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων απώλεσε τις τελευταίες 48 ώρες περισσότερα από 100 δισ. δολάρια, διολισθαίνοντας από το 1,06 τρισ. δολάρια σε σχεδόν 945 δισ. δολάρια. 

Χθες, η νέα υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, αναφερόμενη στα κρυπτονομίσματα, παρατήρησε ότι χρησιμοποιούνται κυρίως για παράνομη χρηματοδότηση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την ενίσχυση της διαφάνειας.

Παρά την κάμψη του διημέρου, πάντως, το Bitcoin εμφανίζει σωρευτικά κέρδη άνω του 150% κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, προσελκύοντας μάλιστα και αρκετούς θεσμικούς επενδυτές, όπως για παράδειγμα η BlackRock.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News