Business & Finance Παρασκευή 22/01/2021, 14:05
BUSINESS & FINANCE

Bitcoin: Η χειρότερη εβδομάδα από τον περασμένο Μάρτιο

Στο -15% οι απώλειες

Bitcoin: Η χειρότερη εβδομάδα από τον περασμένο Μάρτιο

Τη χειρότερη εβδομάδα από τον περασμένο Μάρτιο εμφανίζει το Bitcoin, καθώς πληθαίνουν οι «φωνές» για ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, μετά την προ δύο εβδομάδων εκτίναξη στο ιστορικό υψηλό των 42.000 δολαρίων.

Σήμερα, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα καταγράφει πτώση της τάξης του 5% και διολισθαίνει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, καθώς διαμορφώνεται στα 28.800 δολάρια.

Μάλιστα, από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, οι σωρευτικές απώλειες αγγίζουν το 15%, οι οποίες είναι οι υψηλότερες από τον Μάρτιο του 2020. Σε σχέση με το ιστορικό υψηλό των 42.000 μονάδων, πριν από δύο εβδομάδες, η κάμψη του Bitcoin ανέρχεται σε περίπου 30%.

Την Τετάρτη, η νέα υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, αναφερόμενη στα κρυπτονομίσματα, παρατήρησε ότι χρησιμοποιούνται κυρίως για παράνομη χρηματοδότηση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την ενίσχυση της διαφάνειας. Αντίστοιχα μέτρα υπέρ της ρύθμισης της αγοράς έχει προαναγγείλει και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

Πάντως, πέραν των εκκλήσεων για ένταξη των κρυπτονομισμάτων σ’ ένα εποπτικό πλαίσιο λειτουργίας, η πτώση φαίνεται ότι οφείλεται και στην ανάγκη για διόρθωση.

«Οι διορθώσεις είναι φυσικό μέρος κάθε αγοράς και ιδίως του οικοσυστήματος των Bitcoins. Από το 2016 έως σήμερα έχουμε βιώσει έξι διορθώσεις της τάξης σχεδόν του 30%» επισημαίνει ο αναλυτής της Grayscale Investments, Μίκαελ Σονενσάιν, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC. 

Σε κάθε περίπτωση, παρά την εβδομαδιαία κάμψη, το Bitcoin εξακολουθεί να εμφανίζει συνολικά κέρδη άνω του 150% κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, προσελκύοντας μάλιστα και αρκετούς θεσμικούς επενδυτές, όπως για παράδειγμα η BlackRock.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News