Business & Finance Τετάρτη 15/05/2024, 14:02
BUSINESS & FINANCE

Burberry: Πτώση πωλήσεων και δυσοίωνες προβλέψεις

Burberry: Πτώση πωλήσεων και δυσοίωνες προβλέψεις

Η Burberry Group Plc προειδοποίησε για ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο, αφού η βρετανική εταιρεία ακριβών ρούχων κατέγραψε πτώση των πωλήσεων λόγω της αδύναμης ζήτησης στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις των καταστημάτων στο τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο μειώθηκαν κατά 12% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η Burberry. Ο οίκος ειδών πολυτελείας προέβλεψε επίσης πτώση περίπου 25% στα έσοδα χονδρικής πώλησης κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο μήνα.

Η εταιρεία έχει επιδιώξει να τονώσει τη ζήτηση χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο δημιουργικός διευθυντής Daniel Lee έχει επιστρέψει στις βρετανικές ρίζες της Burberry, τονίζοντας το διάσημο καρό μοτίβο της εταιρείας σε προϊόντα όπως οι τσάντες με το εν κινήσει άλογο, οι οποίες πωλούνται για 1.890 λίρες (2.372 δολάρια) στο Λονδίνο. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές της Burberry είναι πολύ υψηλές για τους πελάτες στους οποίους απευθύνονται.

«Η Burberry δυσκολεύεται να εκτελέσει το σχέδιο ανάπτυξης της μάρκας της σε ένα πλαίσιο συγκρατημένης καταναλωτικής ζήτησης», έγραψε σε σημείωμά του την Τετάρτη ο Luca Solca, αναλυτής της Bernstein.

Οι μετοχές υποχώρησαν κατά 4,6% στο Λονδίνο και έχουν απωλέσει περισσότερο από το μισό της αξίας τους, τους τελευταίους 12 μήνες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Η Chanel εξηγεί γιατί η πιο διάσημη τσάντα της κοστίζει 10.000 ευρώ

Πώς η Gucci έφτασε να πωλείται στα… καλάθια – Τι θα κάνει ο Pinault;

Τι θα γίνει η Armani μετά τον Armani – Ο «πατριάρχης» της μόδας άλλαξε γνώμη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS