Business & Finance Παρασκευή 26/04/2024, 13:36
BUSINESS & FINANCE

Shein: Επιβολή αυστηρών κανόνων από ΕΕ στο περιεχόμενο της πλατφόρμας

Shein: Επιβολή αυστηρών κανόνων από ΕΕ στο περιεχόμενο της πλατφόρμας

Η Shein θα αντιμετωπίσει αυστηρότερους κανόνες για το διαδικτυακό περιεχόμενο, καθώς η ΕΕ χαρακτήρισε την εταιρεία μόδας που ιδρύθηκε στην Κίνα ως πολύ μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα (VLOP). Η Shein αριθμεί έναν τεράστιο αριθμό χρηστών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών της ΕΕ, οι εταιρείες με περισσότερους από 45 εκατομμύρια χρήστες θεωρούνται VLOP και αντιμετωπίζουν αυστηρότερους κανόνες της ΕΕ για το διαδικτυακό περιεχόμενο.

Με βάση τους κανόνες που τους επιβάλλονται, καλούνται να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση του παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου καθώς και των παραποιημένων προϊόντων στις πλατφόρμες τους.

Ο πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου δήλωσε ότι δεσμεύεται να συμμορφωθεί με τους κανόνες. «Συμμεριζόμαστε τη φιλοδοξία της Επιτροπής να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές στην ΕΕ μπορούν να κάνουν τις διαδικτυακές αγορές τους με ηρεμία, και δεσμευόμαστε να διαδραματίσουμε τον ρόλο μας», δήλωσε ο Leonard Lin, παγκόσμιος επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Shein.

Η Shein, η οποία στοχεύει σε αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ, εγκαινίασε την αγορά της στην ΕΕ τον περασμένο Αύγουστο. Η Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών της ΕΕ ισχύει για όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες από τις 17 Φεβρουαρίου.

Δεκαέξι εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Apple, Alibaba, Microsoft και τριών πορνογραφικών ιστότοπων, έχουν τεθεί υπό αυστηρούς κανόνες και τους ζητούνται ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου και των αγαθών που κινούνται στο διαδίκτυο.

Η ΕΕ ερευνά ήδη την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X και το TikTok της ByteDance. Οι παραβάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε πρόστιμα που φτάνουν το 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών μιας εταιρείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Σχέδια για «περιβαλλοντικό τέλος» στις μάρκες γρήγορης μόδας, όπως η Shein

Είναι ασφαλής η Temu; Τι πρέπει να ξέρετε πριν «ψωνίσετε σαν δισεκατομμυριούχος»

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News