Business & Finance Παρασκευή 19/04/2024, 22:25
BUSINESS & FINANCE

ShipBob: Η JPMorgan αναλαμβάνει την IPO – Στόχος η ολοκλήρωσή της έως το τέλος του 2024

ShipBob: Η JPMorgan αναλαμβάνει την IPO – Στόχος η ολοκλήρωσή της έως το τέλος του 2024

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στο ηλεκτρονικό εμπόριο ShipBob Inc. επέλεξε την JPMorgan Chase & Co. για να ηγηθεί της προγραμματισμένης δημόσιας εγγραφής της, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η ShipBob με έδρα το Σικάγο έχει επίσης επιλέξει τη Citigroup Inc. ως μέρος της κοινοπραξίας, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν, καθώς οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόλις στα τέλη του τρέχοντος έτους και θα μπορούσε να αποτιμήσει την αξία της εταιρείας στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, είπαν. 

Λεπτομέρειες όπως ο χρόνος της δημόσιας εγγραφής και η αποτίμηση της εταιρείας μπορεί ακόμη να αλλάξουν, πρόσθεσαν. Εκπρόσωπος της ShipBob δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχόλια. Οι εκπρόσωποι της JPMorgan και της Citigroup αρνήθηκαν να σχολιάσουν. 

Η ShipBob ιδρύθηκε το 2014 και παρέχει λογισμικό και άλλες υπηρεσίες που βοηθούν τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου να βελτιώσουν τις λειτουργίες τους. Τα προϊόντα της εταιρείας ενσωματώνονται με γίγαντες των ηλεκτρονικών αγορών όπως η Amazon.com Inc., η Shopify Inc. και η Walmart Inc.

Η ShipBob άντλησε 200 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης της σειράς Ε το 2021, υπό την ηγεσία της Bain Capital Ventures και με τη συμμετοχή του SoftBank Vision Fund, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου. Ο γύρος αυτός ανέβασε τα συνολικά κεφάλαια που συγκέντρωσε στα 330,5 εκατομμύρια δολάρια και ώθησε την αποτίμησή της πάνω από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, όπως έδειξε η ανακοίνωση.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News