Business & Finance Σάββατο 6/04/2024, 18:49
BUSINESS & FINANCE

TSMC: Το πρώτο εργοστάσιο στην Ιαπωνία θα φτάσει το 60% των τοπικών προμηθειών μέχρι το 2030

TSMC: Το πρώτο εργοστάσιο στην Ιαπωνία θα φτάσει το 60% των τοπικών προμηθειών μέχρι το 2030

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. δήλωσε στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Fumio Kishida ότι η εταιρεία κατασκευής τσιπ αναμένει να φτάσει το 60% των τοπικών προμηθειών για το πρώτο της εργοστάσιο τσιπ στη χώρα μέχρι το 2030. Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TSMC C.C. Wei κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Kishida το Σάββατο, στο πλαίσιο επίσκεψης το εργοστάσιο της εταιρείας στο Kumamoto.

Η εκπρόσωπος της TSMC, Nina Kao, δήλωσε στο Bloomberg News ότι πρόκειται για στόχο για έμμεσα υλικά που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία κατασκευής αλλά δεν περιλαμβάνονται στα τελικά προϊόντα και ο στόχος δεν περιλαμβάνει μηχανήματα. ιαπωνικοί αξιωματούχοι ελπίζουν ότι η άφιξη της TSMC θα βοηθήσει στην ενίσχυση της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων των τοπικών προμηθευτών.

Το Τόκιο έχει ήδη διαθέσει 476 δισεκατομμύρια γιεν (3,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για το πρώτο εργοστάσιο της TSMC, το οποίο κατασκευάστηκε μέσω μιας κοινοπραξίας μεταξύ της ταϊβανέζικης εταιρείας κατασκευής τσιπ και τοπικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Sony Group Corp. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει υποσχεθεί επιπρόσθετες επιδοτήσεις ύψους 732 δισεκατομμυρίων γιεν για την TSMC για την κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου.

Η TSMC δήλωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την αποστολή  logic chips για αισθητήρες καμερών και αυτοκινήτων από το πρώτο εργοστάσιο στο Κουμαμότο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News