Business & Finance Παρασκευή 29/03/2024, 20:45
BUSINESS & FINANCE

Ιαπωνία: Καθυστερεί το σχέδιο για το ταχύτερο τρένο στον κόσμο

Ιαπωνία: Καθυστερεί το σχέδιο για το ταχύτερο τρένο στον κόσμο

Η Central Japan Railway Co. δεν θα επιτύχει τον στόχο της για το 2027 να φέρει σε λειτουργία το ταχύτερο τρένο στον κόσμο συνδέοντας το Τόκιο και τη Ναγκόγια χρησιμοποιώντας τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία σιδηροδρόμων δεν μπόρεσε να ξεκινήσει την κατασκευή στη Σιζουόκα, παρόλο που έχουν περάσει έξι χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής μιας σήραγγας στην περιοχή. Το έργο των 9 τρισεκατομμυρίων γιέν (59,5 δισεκατομμύρια δολάρια) βρίσκεται εδώ και καιρό απέναντι στην αντίθεση της τοπικής κυβέρνησης λόγω των ανησυχιών ότι η εκσκαφή της σήραγγας θα επηρεάσει τη στάθμη των υδάτων του ποταμού. 

Η Ιαπωνία είναι γνωστή για τα γρήγορα τρένα της, στο πλαίσιο της ισχυρής υποδομής τρένων της χώρας. Το 2016, η κυβέρνηση ενέκρινε δάνειο 3 τρισεκατομμυρίων γιέν για να βοηθήσει τον Central Japan Railway να χρηματοδοτήσει τη γραμμή maglev Chuo Shinkansen, η οποία υποσχέθηκε να μεταφέρει επιβάτες μεταξύ Τόκιο και Ναγκόγια σε περίπου 40 λεπτά.

Το ζήτημα της κατασκευής της Σιζουόκα «συνδέεται άμεσα με την καθυστέρηση έναρξης» το 2027, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Central Japan Railway. «Αν και δεν μπορούμε να προβλέψουμε μια νέα ημερομηνία λειτουργίας αυτή τη στιγμή, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι θα ανοίξει το συντομότερο δυνατό».

Το έργο είχε επιδιώξει να συνδέσει την πρωτεύουσα με την Οσάκα το 2037 με τρένα που κινούνται με ταχύτητα άνω των 500 χιλιομέτρων την ώρα.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News