Business & Finance Σάββατο 30/03/2024, 23:00
BUSINESS & FINANCE

Merkle: Με αποτίμηση σχεδόν 1 δισ. δολ. με στήριξη από την Paradigm

Merkle: Με αποτίμηση σχεδόν 1 δισ. δολ. με στήριξη από την Paradigm

Μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού που ιδρύθηκε από δύο πρώην στελέχη της Coinbase Global Inc. βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση ενός γύρου χρηματοδότησης που την αποτιμά σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, δήλωσαν άνθρωποι με γνώση του θέματος.

Η εταιρεία επενδύσεων σε κρυπτονόμισμα Paradigm ηγείται της επένδυσης στην Merkle Manufactory με έδρα το Λος Άντζελες, το λογισμικό της οποίας στηρίζει το δίκτυο κοινωνικών μέσων Farcaster, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν καθώς οι λεπτομέρειες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. 

Ο Dan Romero, πρώην αντιπρόεδρος της Coinbase και συνιδρυτής της Merkle, επιβεβαίωσε ότι η νεοσύστατη επιχείρηση συγκεντρώνει χρήματα σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 29 Μαρτίου, χωρίς να διευκρινίσει το ποσό. Ο Romero αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω όταν ρωτήθηκε από το Bloomberg σχετικά με την αποτίμηση. Η Paradigm αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Ήθελα να ενημερώσω όλους ότι η Merkle Manufactory κλείνει έναν νέο γύρο χρηματοδότησης», ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Warpcast, την εφαρμογή Farcaster που αναπτύσσει η Merkle. «Θα μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα».

Η Merkle, η οποία ιδρύθηκε το 2020, έχει δύο κύρια προϊόντα: το πρωτόκολλο Farcaster με ένα στοιχείο blockchain και το Warpcast, μια εφαρμογή που είναι χτισμένη πάνω στο Farcaster και μοιάζει πολύ με το X, την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter. Ο Romero ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τον Varun Srinivasan, πρώην ανώτερο διευθυντή της Coinbase. 

Η Merkle άντλησε τελευταία φορά κεφάλαια τον Ιούλιο του 2022 σε έναν γύρο ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων υπό την ηγεσία της a16z Crypto. 

Σε ένα πρόσφατο podcast της Blockworks, ο Romero δήλωσε ότι η «θεμελιώδης προϋπόθεση για το Farcaster είναι ένα πρωτόκολλο που δεν ελέγχει ένα άτομο, μια εταιρεία ή μια χώρα», προσθέτοντας ότι αυτές οι συνθήκες είναι «η μακροπρόθεσμη κατάσταση ισορροπίας για την παγκόσμια δημόσια αγορά».

Το οικοσύστημα Farcaster εισήγαγε τον Ιανουάριο ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Frames, το οποίο δίνει στους προγραμματιστές ένα παράθυρο στο οποίο μπορούν να εμφανίζουν τη λειτουργικότητα εξωτερικών εφαρμογών χωρίς να αναγκάζουν τους χρήστες να κάνουν κλικ μακριά από το Warpcast. Οι προγραμματιστές έχουν χρησιμοποιήσει τη λειτουργία Frames για να διεξάγουν δημοσκοπήσεις, να παίζουν σκάκι και ακόμη και για να κόβουν nonfungible tokens. 

Ο αριθμός των καθημερινά ενεργών χρηστών στο δίκτυο Farcaster εκτινάχθηκε σε πάνω από 50.000 στις αρχές Φεβρουαρίου από λιγότερους από 10.000 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η The Block Research.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News