Business & Finance Παρασκευή 29/03/2024, 23:00
BUSINESS & FINANCE

Renault: Ξεκινά την κατασκευή ηλεκτρικών φορτηγών στο εργοστάσιό της στη Β. Γαλλία

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσλάβει 550 υπαλλήλους τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο εργοστάσιο και θα επενδύσει επιπλέον 300 εκατ. ευρώ

Renault: Ξεκινά την κατασκευή ηλεκτρικών φορτηγών στο εργοστάσιό της στη Β. Γαλλία

Τα σχέδιά της για την κατασκευή ηλεκτρικών φορτηγών στο εργοστάσιό της στο Sandouville στη βόρεια Γαλλία, στο πλαίσιο της κοινοπραξίας Flexis SAS που στοχεύει να αντιμετωπίσει τους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένης της Stellantis NV, ανακοίνωσε η Renault SA.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσλάβει 550 μόνιμους και ορισμένου χρόνου υπαλλήλους τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο εργοστάσιο, το οποίο απασχολεί σήμερα περίπου 1.850 άτομα, και θα επενδύσει επιπλέον 300 εκατομμύρια ευρώ (324 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στις προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου της Renault, Luca de Meo, να ενισχύσει την τοπική παραγωγή σε μια περίοδο μετασχηματισμού για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Renault παρουσίασε τον περασμένο μήνα το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της, R5, με τιμή εκκίνησης περίπου 25.000 ευρώ, το οποίο επίσης θα κατασκευάζεται στη Γαλλία.

Τα νέα μοντέλα φορτηγών με μπαταρία θα προστεθούν στη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Renault, η οποία περιλαμβάνει το Kangoo.

Η Renault και η Volvo AB, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία φορτηγών στον κόσμο, ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο ότι θα επενδύσουν η καθεμία 300 εκατομμύρια ευρώ στην κοινοπραξία Flexis μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για την κατασκευή μιας σειράς φορτηγών και την παροχή σχετικών υπηρεσιών. Η γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία CMA CGM σχεδιάζει μια στρατηγική επένδυση ύψους 120 εκατ. ευρώ. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2026.

Οι εγχώριες προσπάθειες της Renault για EV, που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση του προέδρου Emmanuel Macron, έρχονται σε αντίθεση με τις κινήσεις της Stellantis στην Ιταλία, όπου ένα τοπικό συνδικάτο δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα περικόψει περίπου 3.000 θέσεις εργασίας εν μέσω εντάσεων με την ιταλική κυβέρνηση σχετικά με την παραγωγή αυτοκινήτων.

Ο De Meo, ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Martin Lundstedt και ο διευθύνων σύμβουλος της CMA CGM, Rodolphe Saadé θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για το έργο Flexis στις 3 Απριλίου στη Boulogne-Billancourt, έξω από το Παρίσι.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Απόβαση της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD στο Ελληνικό

Uber: Δίνει 5 εκατ. ευρώ στους οδηγούς που χάνουν το οικολογικό μπόνους στη Γαλλία

Μελόνι προς Stellantis: Όχι στη μεταφορά παραγωγής σε χώρες χαμηλού κόστους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News