Business & Finance Παρασκευή 29/03/2024, 15:34
BUSINESS & FINANCE

ΕΒΕΑ: Αναγκαία η αύξηση του κατώτατου μισθού – Απαραίτητη η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

ΕΒΕΑ: Αναγκαία η αύξηση του κατώτατου μισθού – Απαραίτητη η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Αναγκαία για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα χαρακτήρισε η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, την αύξηση του κατώτατου μισθού. Όπως τόνισε «η ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων σαφώς παραμένει στόχος προτεραιότητας για την Πολιτεία».

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη η προσπάθεια αυτή, να λαμβάνει υπόψη τις αντοχές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες, όπως είπε, αγωνίζονται να παραμείνουν ανταγωνιστικές και βιώσιμες, σε ένα απαιτητικό περιβάλλον.

Πρόσθεσε ότι απαιτούνται συνδυαστικά, περισσότερα βήματα για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας, αλλά και συνέχιση των παρεμβάσεων για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της επίσημης εργασίας, μέσα από φορολογικές, ασφαλιστικές και ρυθμιστικές παρεμβάσεις, βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, δημιουργία κατάλληλων υποδομών και υπηρεσιών.  

«Η σταδιακή και λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού, σε διάλογο με την αγορά και σε συνάρτηση με τις δυνατότητες των μικρομεσαίων ειδικά επιχειρήσεων, είναι απαραίτητη. Παραμένει, όμως, διαρκής η ανάγκη για μια οικονομία περισσότερο παραγωγική και ανταγωνιστική, ικανή να υποστηρίζει περισσότερες αλλά και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας», καταλήγει η κ. Κουνενάκη Εφραίμογλου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

ΓΣΕΕ: Κατώτατος μισθός αναντίστοιχος των αναγκών των εργαζομένων

ΕΒΕΠ: Η αύξηση του κατώτατου μισθού διατηρεί την «ροπή κατανάλωσης» στην αγορά

Εμπορικός Σύλλογος: Καλοδεχούμενη η αύξηση του κατώτατου – Αλλά να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News