Business & Finance Παρασκευή 22/01/2021, 21:58
BREXIT

Προειδοποίηση Κομισιόν στο Σίτι του Λονδίνου να μην περιμένει άμεσα συμφωνία για πρόσβαση στην Ε.Ε.

Προειδοποίηση Κομισιόν στο Σίτι του Λονδίνου να μην περιμένει άμεσα συμφωνία για πρόσβαση στην Ε.Ε.

Προειδοποίηση ότι δεν επίκειται άμεσα συμφωνία για τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, απηύυνε στο Σίτι του Λονδίνου η Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίας, Μέιριντ ΜακΓκίνες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Blomberg, η Επίτροπος ανέφερε ότι η Ε.Ε. δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να καταλήξει σε απόφαση σχετικά με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τόνισε ότι το Brexit στέρησε αναπόφευκτα την χώρα από την πρόσβαση στην Ε.Ε..”Δεν υπάρχει η δυνατότητα ανασύστασης της ενιαίας αγοράς για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες του Σίτου του Λονδίνου αφού αποφασίσατε να αποχωρήσετε από την ενιαία αγορά”, είπε η ΜακΓκίνες.

Το Λονδίνο έχασε περισσότερα από 6 δισ.ευρώ σε ημερήσιες συναλλαγές σε μετοχές στις 4 Ιανουαρίου, την πρώτη ημέρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., καθώς οι συναλλαγές μεταφέρθηκαν σε χρηματιστήρια της Ε.Ε.. Επίσης, οι traders σε παράγωγα μετέφεραν πολλές συναλλαγές τους στη Ν.Υόρκη. Από την άλλη, τράπεζες, όπως JPMorgan Chase & Co, Goldman Sachs και άλλα ονόματα που είχαν βάσεις στο Λονδίνο εδώ και δεκαετίες μετέφεραν ενεργητικό τους αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ και χιλιάδες εργαζομένους τους σε νέα γραφεία σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και άλλες πρωτεύουσες της Ε.Ε..

Η ΜακΓκίνες διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει πρώτα μνημόνιο κατανόησης για συνεργασία των ρυθμιστικών αρχών με τη Βρετανία, κάτι που προβλέπεται το Μάρτιο και μετά θα χορηγήσει σε βρετανικές επιχειρήσεις άδεια πρόσβασης στην ενιαία αγορά. Αυτή η διαδικασία θα καθορίσει και το μέγεθος των δραστηριοτήτων στην επενδυτική τραπεζική και στις χρηματιστηριακές συναλλαγές που θα παραμείνουν στο Λονδίνο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News