Business & Finance Τετάρτη 20/03/2024, 21:31
BUSINESS & FINANCE

Η Apollo προσφέρει 11 δισ. δολάρια για το στούντιο Paramount

Η Apollo προσφέρει 11 δισ. δολάρια για το στούντιο Paramount

Η Apollo Global Management Inc. έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του στούντιο της Paramount Global στο Χόλιγουντ έναντι 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν την κατάσταση.

Μια πώληση μόνο του στούντιο θα ισοδυναμούσε με διάλυση της Paramount Global, ενός γίγαντα των μέσων ενημέρωσης που κατέχει επίσης μια σταθερή σειρά τηλεοπτικών δικτύων, συμπεριλαμβανομένων των CBS, MTV και Nickelodeon.

Η Apollo, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων, είναι ένας από τους πολλούς πιθανούς μνηστήρες που περιτριγυρίζουν την Paramount Global, καθώς η κυρίαρχη μέτοχός της, Shari Redstone, ζυγίζει μια πιθανή πώληση της εταιρείας. Η οικογενειακή εταιρεία της Redstone, National Amusements Inc., κατέχει σχεδόν το 80% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου στην Paramount.

Οι λεπτομέρειες της προσφοράς δεν μπορούσαν να γίνουν γνωστές, ανέφερε η Journal. Το τίμημα των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπερβαίνει την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Paramount Global, η οποία έχει δύο κατηγορίες μετοχών που αποτιμώνται συνολικά σε περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου της κατηγορίας Β της Paramount σημείωσαν άνοδο έως και 7,2% στα 11,99 δολάρια μετά το δημοσίευμα.

Η Paramount φλερτάρεται επίσης από την Skydance Media του David Ellison, συνεργάτη της εταιρείας σε ταινίες όπως το Top Gun: Maverick. Η Skydance έχει επιδιώξει να αγοράσει την National Amusements και στη συνέχεια να συγχωνευθεί με τη μεγαλύτερη Paramount. Ο Ellison είναι γιος του δισεκατομμυριούχου Larry Ellison, συνιδρυτή της Oracle Corp.

Στελέχη της Paramount δήλωσαν σε συνέδριο για επενδυτές στις 6 Μαρτίου ότι στόχος τους είναι να «δημιουργήσουν αξία για όλους τους μετόχους μας».

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Wall Street Journal

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News