Business & Finance Παρασκευή 15/03/2024, 18:48
BUSINESS & FINANCE

Περιστατικό κυβερνοεπίθεσης διερευνά το ΔΝΤ

Περιστατικό κυβερνοεπίθεσης διερευνά το ΔΝΤ

Ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας διερευνά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Το περιστατικό το οποίο εντοπίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2024, αφορά στην παραβίαση 11 λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η έρευνα που ακολούθησε και η οποία έγινε με τη βοήθεια ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων κυβερνοασφάλειας, προσδιόρισε τη φύση της παραβίασης και λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα αποκατάστασης και οι επηρεαζόμενοι λογαριασμοί ασφαλίστηκαν εκ νέου.

Στην ανακοίνωση του ΔΝΤ σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη περαιτέρω παραβίασης πέραν των συγκεκριμένων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το παρόν, ενώ η έρευνα για το περιστατικό αυτό συνεχίζεται.

Επισημαίνεται επίσης ότι «το ΔΝΤ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του την πρόληψη και την άμυνα κατά των περιστατικών στον κυβερνοχώρο και, όπως όλοι οι οργανισμοί, λειτουργεί με την παραδοχή ότι δυστυχώς θα συμβούν περιστατικά στον κυβερνοχώρο. Το ΔΝΤ διαθέτει ένα ισχυρό πρόγραμμα κυβερνοασφάλειας για να ανταποκρίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά σε τέτοια περιστατικά.».

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τα πιο συνηθισμένα passwords στην Ελλάδα – Πόσο γρήγορα μπορούν να σας χακάρουν

ΕΚΤ: Σε stress tests 109 τράπεζες για τις αντοχές τους σε κυβερνοεπιθέσεις

Ρώσοι χάκερ πίσω από την επίθεση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News