Business & Finance Πέμπτη 14/03/2024, 20:37
BUSINESS & FINANCE

KKR: Το καλοκαίρι η συμφωνία για το δίκτυο της Telecom Italia

KKR: Το καλοκαίρι η συμφωνία για το δίκτυο της Telecom Italia

Η KKR & Co. επιβεβαίωσε ότι η προγραμματισμένη εξαγορά του δικτύου της Telecom Italia SpA ύψους 22 δισ. ευρώ θα κλείσει το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές σχετικά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

«Όλα τα μέρη εξακολουθούν να εργάζονται έναντι του χρονοδιαγράμματος του καλοκαιριού του 2024 για την ολοκλήρωση», δήλωσε εκπρόσωπος της KKR, σύμφωνα με το Bloomberg. Η χρηματοδότηση των ιδίων κεφαλαίων και του χρέους για τη συναλλαγή έχει οριστικοποιηθεί, πρόσθεσαν.

Οι μετοχές της Telecom Italia σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί ποτέ την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με μια υψηλότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη χρέους για το τέλος του 2024. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις πολυετείς προβλέψεις της, ακόμη και αν το χρέος της αυξηθεί φέτος. 

Τον Νοέμβριο, η KKR συμφώνησε να αγοράσει το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας της Telecom Italia -το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας- σε μια κίνηση που αποσκοπεί στη μείωση των υποχρεώσεων του τηλεφωνικού παρόχου. Η πώληση του δικτύου θα ήταν η πρώτη του είδους της για τους ευρωπαϊκούς τηλεφωνικούς παρόχους. 

Η KKR δήλωσε επίσης ότι ο διαχωρισμός και η οργάνωση της λεγόμενης NetCo, της νέας επιχείρησης δικτύου, προχωρούν σε συνεργασία με τη διοικητική ομάδα της Telecom Italia.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

KKR: Σε συζητήσεις για την εξαγορά της ενεργειακής εταιρείας Encavis για πάνω από 2 δισ. ευρώ

Ιταλία: Πράσινο στην πώληση της Telecom Italia στην KKR έναντι 22 δισ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News