Business & Finance Τετάρτη 6/03/2024, 21:15
BUSINESS & FINANCE

NYCB: Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της – Έλαβε «ένεση» κεφαλαίου

NYCB: Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της – Έλαβε «ένεση» κεφαλαίου

Η New York Community Bancorp (NYCB) σημείωσε πτώση έως και 47%, καθώς ο προβληματικός δανειστής εμπορικών ακινήτων προσπαθεί να αντλήσει νέο μετοχικό κεφάλαιο για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Οι τραπεζίτες μετρούν το ενδιαφέρον των επενδυτών για αγορά μετοχών, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα. Η εταιρεία συνεργάζεται με συμβούλους συμπεριλαμβανομένης της Jefferies Financial Group, σύμφωνα με πηγές. 

Στο πλαίσιο αυτό, η NYCB έλαβε ένεση κεφαλαίου αξίας άνω των 1 δισ.δολαρίων, κερδίζοντας μία πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στήβεν Μνούτσιν. 

Η κεφαλαιακή ένεση δρομολογήθηκε από τη Liberty Strategic Capital του Μνούτσιν, καθώς και τις Hudson Bay Capital και Reverence Capital Partners. 

Οι μετοχές έχουν χάσει περισσότερο από τα τρία τέταρτα της αξίας τους φέτος, αφού η NYCB μείωσε το μέρισμά της και έβαλε στην άκρη περισσότερα κεφάλαια για να καλύψει επισφαλή δάνεια. Την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά τον διευθύνοντα σύμβουλό της και είχε εντοπίσει «ουσιώδεις αδυναμίες» στον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί τους κινδύνους δανείων.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της NYBC σταμάτησε λόγω εκκρεμών ειδήσεων σήμερα το μεσημέρι στη Νέα Υόρκη, με τη μετοχή να υποχωρεί 42% τη στιγμή της αναστολής. Φέτος, έχει μειωθεί κατά 82%.

Η NYCB είναι σημαντικός δανειστής σε ιδιοκτήτες πολυκατοικιών που υπόκεινται σε αυστηρούς νόμους ενοικίων στη Νέα Υόρκη, περιορίζοντας τα έσοδα που μπορούν να δημιουργήσουν. Χρηματοδότησε επίσης γραφεία σε μια περιοχή που πλήττεται από άδειους χώρους γραφείων, καθώς συνεχίζεται η τάση της τηλεργασίας.

Οι εταιρείες αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας έχουν μειώσει την αξιολόγηση της εταιρείας στην κατηγορία junk, με τη Moody’s Investors Service να προβλέπει ότι η τράπεζα μπορεί να διαθέσει περισσότερα χρήματα για την κάλυψη των επισφαλών δανείων τα επόμενα δύο χρόνια.

Κάποιες από τις πιέσεις στη NYCB επιδεινώθηκαν από την ταχεία ανάπτυξή της μέσω εξαγορών τα τελευταία χρόνια. Οι εξαγορές της ανταγωνίστριας Flagstar Bancorp και τμημάτων της Signature Bank σχεδόν διπλασίασαν το μέγεθος της εταιρείας. Καθώς τα περιουσιακά της στοιχεία ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, η NYCB αναγκάστηκε να υπαχθεί σε πιο αυστηρές κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις λεγόμενες τράπεζες της Κατηγορίας IV υπό το φως της συστημικής τους σημασίας.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

NYCB: Εντοπίστηκαν προβλήματα σε πιστωτικούς ελέγχους – Διορισμός νέου CEO

Citi: Διαχειρίσιμοι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες από το real estate

NYCB: Το δ.σ. και ο CEO αγόρασαν μετοχές μετά το sell off

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News