Business & Finance Τρίτη 27/02/2024, 22:30
BUSINESS & FINANCE

Γαλλία σούπερ μάρκετ: «Εάν δεν είναι κρέας, μην το λέτε μπριζόλα»

Γαλλία σούπερ μάρκετ: «Εάν δεν είναι κρέας, μην το λέτε μπριζόλα»

Οι Γάλλοι αγοραστές θα βλέπουν σύντομα πολύ λιγότερες «χορτοφαγικές μπριζόλες» στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ τους.

Η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα σήμερα Τρίτη που απαγορεύει τη χρήση όρων όπως «φιλέτο», «μπριζόλα ribeye» και «spare rib» για τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Συνολικά 21 όροι περιλαμβάνονται στoν κατάλογο, αν και το “burger” δεν βρίσκεται στη λίστα.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στη βελτίωση της διαφάνειας και στην εξάλειψη της σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί στους καταναλωτές. Μια αρχική προσπάθεια το 2022 ανεστάλη γρήγορα από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, το οποίο διαπίστωσε ότι το κείμενο ήταν πολύ ασαφές και δεν άφηνε αρκετό χρόνο στις εταιρείες να αλλάξουν τις ετικέτες των τροφίμων.

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ σε τρεις μήνες.

Περιλαμβάνουν επίσης μια δεύτερη λίστα με προϊόντα ζωικής προέλευσης που μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ετικέτα «κρέας» εάν το ποσοστό φυτικών συστατικών σε αυτά τα προϊόντα δεν υπερβαίνει ένα ορισμένο όριο. Το μπέικον, για παράδειγμα, μπορεί να έχει το πολύ 0,5% φυτικά συστατικά, ενώ τα nuggets μπορεί να περιέχουν έως και 3,5%. Η αναλογία επίσης των φυτικών συστατικών στις ομελέτες, εν τω μεταξύ, δεν μπορεί να ξεπεράσει το 1%.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News