Business & Finance Τρίτη 27/02/2024, 21:00
BUSINESS & FINANCE

LVMH: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Lagardere για το περιοδικό Paris Match

LVMH: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Lagardere για το περιοδικό Paris Match

Ο γίγαντας στον χώρο των πολυτελών ειδών LVMH βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αγορά του γαλλικού περιοδικού Paris Match από τον όμιλο των μίντια Lagardere, η πλειοψηφία του οποίου ελέγχεται από τη Vivendi του Βινσέντ Μπολορέ. 

Ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς brand, Louis Vuitton, προσέγγισε τη Lagardere με προσφορά και το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, όπως ανακοίνωσε ο εκδοτικός όμιλος. Η εταιρεία, στις δραστηριότητες της οποίας συμπεριλαμβάνονται και ταξιδιωτικές, αγοράστηκε από τη Vivendi πέρυσι. 

Μία πώληση θα μπορούσε να επεκτείνει το ενεργητικό του Μπερνάρντ Αρνό, του τρίτου πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, στον χώρο των μίντια. Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, ο όμιλος πολυτελών ειδών που έχει υπό τον έλεγχό του, είναι ήδη ιδιοκτήτης της γαλλικής επιχειρηματικής ημερησίας Les Echos καθώς και της εφημερίδας Le Parisien. 

To Paris Match, περιοδικό με πλούσιο εικονογραφικό υλικό με ιστορίες για διασημότητες και βασιλείς, αλλά και ειδήσεις, θεωρείται ως εργαλείο επιρροής ειδικά σε προεδρικές εκλογές. 

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News