Business & Finance Πέμπτη 22/02/2024, 18:30
BUSINESS & FINANCE

Bridgit Mendler: Από ηθοποιός της Disney έγινε CEO διαστημικής εταιρείας

Bridgit Mendler: Από ηθοποιός της Disney έγινε CEO διαστημικής εταιρείας

Η Bridgit Mendler είναι 31 ετών και δεν ήθελε να είναι γνωστή μόνο ως ηθοποιός της Disney. 

Η ίδια έκανε στροφή 180 μοιρών στην καριέρα της και χρησιμοποιεί πλέον το γεγονός ότι είναι διάσημη για να προωθήσει τη Northwood Space, την startup την οποία διευθύνει από τη θέση της CEO. Η πρώην τραγουδίστρια και ηθοποιός, γνωστή για τους ρόλους στα Good Luck Charlie, Lemonade Mouth και Wizards of Waverly Place, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο MIT και τη νομική σχολή του Harvard μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Τώρα έχει τη δική της διαστημική εταιρεία. 

«Το όραμα μας είναι μία οδός δεδομένων μεταξύ της Γης και του διαστήματος», είπε η Mendler στο CNBC. Η άλλοτε ηθοποιός έγραψε πρόσφατα στο X ότι η Northwood έχει ήδη προσελκύσει 6,3 εκατομμύρια δολάρια. 

Η Northwood Space, με έδρα την Καλιφόρνια, εστιάζει σε επίγειους σταθμούς μαζικής παραγωγής – μεγάλες κεραίες που συνδέονται με δορυφόρους σε τροχιά της Γης – αντί να κατασκευάζει πυραύλους ή δορυφόρους, μεταδίδει η el pais. «Το διάστημα γίνεται ευκολότερο σε τόσες πολλές διαφορετικές διαστάσεις, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολη η αποστολή δεδομένων από και προς αυτό. Είναι δύσκολο να βρεθεί ένα σημείο πρόσβασης επικοινωνίας με τον δορυφόρο», είπε.

Η πρώην ηθοποιός ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τον σύζυγό της, Griffin Cleverly (chief technology officer) και τη Shaura Luthra (υπεύθυνη λογισμικού). 
Ο ιστότοπος της Northwood λέει ότι σκοπεύει να κάνει την πρώτη της σύνδεση με το διάστημα στα τέλη του τρέχοντος έτους.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

«Δημιουργώντας κάτι μεγάλο» – Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος του «ό,τι πάρεις 100 γιεν»

Η εφεύρεση που βρίσκεται σε όλα τα γραφεία και πώς πήρε ελληνικό όνομα

Διανυκτερεύουν έξω από τα μαγαζιά για να το αγοράσουν – Το πιο viral προϊόν έχει ιστορία 111 ετών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News