Business & Finance Πέμπτη 21/01/2021, 18:14
BUSINESS & FINANCE

Παπουτσάνης: Άνω του 30% η αύξηση του κύκλου εργασιών το 2020

Παπουτσάνης: Άνω του 30% η αύξηση του κύκλου εργασιών το 2020

Άνω του 30% διαμορφώθηκε η αύξηση του κύκλου εργασιών της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, καθώς το 12μηνο του 2020 αναμένεται να πυερβούν τα 40,5 εκατ. ευρώ έναντι 30,7 εκατ. ευρώ το 2019.

Οι επιδόσεις στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων και των παραγωγών για τρίτους συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση του τζίρου, ενώ θετικά επηρέασε και η ανάπτυξη των πωλήσεων των ειδικών σαπωνομαζών.

Αντίθετα, πτώση κατά 66% εμφάνισαν οι πωλήσεις πρις την ξενοδοχειακή αγορά τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας, κάτι το οποίο αποδίδεται στην πανδημία του κορωνοϊού. 

Οι εξαγωγές, στο μεταξύ, παρέμειναν σημαντικός αναπτυξιακός πυλώνας, αντιπροσωπεύοντας το 50% των συνολικών πωλήσεων

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, ως εκ τούτου, η Παπουτσάνης πέτυχε διψήφια ποσοστά ετήσιας ανάπτυξης, υπερτριπλασιάζοντας τις πωλήσεις την τελευταία 10ετία.

Ο Μενέλαος Τασόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, δήλωσε «ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς μέσα σε μία δύσκολη και απαιτητική συγκυρία, μπορέσαμε να προσαρμοστούμε άμεσα στις νέες συνθήκες και καταφέραμε, για πέμπτη συνεχή χρονιά, να σημειώσουμε διψήφια ποσοστά ανάπτυξης που, φέτος, ξεπέρασαν το 30%». 

«Η επιτυχημένη μας πορεία οφείλεται στη στρατηγική ανάπτυξης που έχουμε υιοθετήσει, η οποία βασίζεται σε διαφορετικούς συμπληρωματικούς τομείς δραστηριότητας. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η είσοδός μας στην αγορά απολυμαντικών και βιοκτόνων, μας βοήθησε να  αντιμετωπίσουμε τις απώλειες που προέκυψαν από τον κλάδο των ξενοδοχειακών προϊόντων» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Παπουτσάνης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει εμφανίσει άνοδο της τάξης του 54% σε σχέση με τις αρχές του 2020, ενώ το τελευταίο 6μηνο τα συνολικά κέρδη αγγίζουν το 36%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News