Business & Finance Παρασκευή 12/01/2024, 13:43
BUSINESS & FINANCE

Σαράντης: Τι σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της εξαγορά της Stella Pack

Σαράντης: Τι σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της εξαγορά της Stella Pack

Ο Όμιλος Σαράντη ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς της Stella Pack S.A. από τη θυγατρική του στην Πολωνία, Sarantis Polska. Η εξαγορά αυτή σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου Σαράντη και εδραιώνει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως ηγέτιδα εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων με σημαντική και διαρκώς αυξανόμενη διεθνή παρουσία.

Η απόκτηση της Stella Pack S.A. είναι μια στρατηγική κίνηση που επιτρέπει στον Όμιλο Σαράντη να ενισχύσει την ηγετική του θέση στην πολωνική αγορά, συνεισφέροντας στον περαιτέρω εμπλουτισμό ενός ήδη ισχυρού χαρτοφυλακίου προϊόντων, ενώ αναμένεται να δώσει ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη της κατηγορίας των καταναλωτικών προϊόντων οικιακής χρήσης, ενδυναμώνοντας το γεωγραφικό αποτύπωμα του Ομίλου στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Stella Pack S.A. αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στον Όμιλο Σαράντη, καθώς κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και διάθεση ειδών οικιακής χρήσης, με 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας σε τρεις χώρες, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία. Παράλληλα αποτελεί μια εταιρεία πρότυπο σε θέματα κυκλικής οικονομίας, καθώς λειτουργεί μόνο με ανακυκλωμένο πλαστικό για την παραγωγή πλαστικής σακούλας, διαθέτοντας γραμμή διαχωρισμού των απορριμμάτων της, ώστε να κατασκευάζει εσωτερικά το ανακυκλωμένο πλαστικό που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες παραγωγής της.

Ο Όμιλος Σαράντη παραμένει σταθερός στη δέσμευσή του να τηρεί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και να παρέχει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών. Με την βαθιά γνώση των αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία των ανθρώπων του, δημιουργεί αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, διευρύνει το χαρτοφυλάκιό του και αυξάνει το μερίδιό του στην αγορά. Με τον τρόπο αυτό, ο Όμιλος επιτυγχάνει να δημιουργεί μεγαλύτερη αξία στους συνεργάτες και τους πελάτες του, προσφέροντας αξιόπιστες προϊοντικές λύσεις που αγαπούν και εμπιστεύονται εκατομμύρια καταναλωτές κάθε μέρα.

Διαβάστε επίσης:

Γρ. Σαράντης: Αύξηση 8% στις πωλήσεις και 34,7% στα EBITDA

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News