Business & Finance Πέμπτη 15/06/2023, 16:30
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σαράντης: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της πολωνικής Polipak

Σαράντης: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της πολωνικής Polipak

Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 20% της Polipak από τον όμιλο Σαράντη έναντι 22 εκατ. πολωνικών ζλότι, μέσω της θυγατρικής του Sarantis Polska.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συναλλαγής, ο Όμιλος Σαράντη κατέχει πλέον το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Polipak με έδρα την Πολωνία. Όπως σημειώνει ο όμιλος στη σχετική ανακοίνωση, με αυτόν τον τρόπο «ξεκλειδώνει» περαιτέρω συνέργειες που θα ενισχύσουν τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του.

Η Polipak είναι πανευρωπαϊκά μια από τις ηγετικές εταιρείες παραγωγής σακουλών απορριμμάτων για οικιακή χρήση αλλά και προϊόντων συσκευασίας για βιομηχανική χρήση, με επιτυχημένη ιστορία σχεδόν 40 ετών. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η Polipak έχει καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στο είδος του στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τονίζει ο όμιλος στη σχετική ανακοίνωση.

«Αυτή η στρατηγική κίνηση ενισχύει τη θέση του Ομίλου Σαράντη στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για περαιτέρω ανάπτυξη και δημιουργία μακροπρόθεσμη αξίας προς τους μετόχους του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News