Business & Finance Παρασκευή 5/01/2024, 20:39
BUSINESS & FINANCE

LVMH: Ο γιος του δισεκατομμυριούχου Bernard Arnault, CEO του νεοσύστατου τμήματος ρολογιών

LVMH: Ο γιος του δισεκατομμυριούχου Bernard Arnault, CEO του νεοσύστατου τμήματος ρολογιών

Η LVMH διόρισε ως επικεφαλής του νεοσύστατου τμήματος ρολογιών τον Frederic Arnault, δίνοντας έτσι στο τέταρτο από τα πέντε παιδιά του βασικού μετόχου Bernard Arnault που εργάζονται στην εταιρεία την εποπτεία των ελβετικών εταιρειών ρολογιών Hublot, Zenith και Tag Heuer. Προηγουμένως ήταν διευθύνων σύμβουλος της Tag Heuer, αρχής γενομένης από το 2020. 

Η αλλαγή αυτή είναι η τελευταία ανακατανομή ρόλων εντός της LVMH για τα παιδιά του προέδρου και ιδρυτή της εταιρείας. Ο μικρότερος αδελφός του Frederic, ο Jean, είναι υπεύθυνος για τη μονάδα ρολογιών της Louis Vuitton που κατασκευάζει μόδα και δερμάτινα είδη, ενώ έχει ανακοινώσει σχέδια για την αναβίωση των αδρανών εμπορικών σημάτων Gerald Genta και Daniel Roth. Ο Jean δεν θα αναφέρεται στον αδελφό του.

Ο Frederic Arnault, ο οποίος είναι 29 ετών, θα αναφέρεται στον Stephane Bianchi, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος ρολογιών και κοσμημάτων της εταιρείας, σύμφωνα με εσωτερική ανακοίνωση της εταιρείας που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg News.

Ο Julien Tornare, που προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Zenith, θα μετακινηθεί στο ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου της Tag Heuer, της ελβετικής μάρκας που είναι γνωστή για τα μοντέλα Carrera και Monaco, καθώς και για τα Aquaracer και Formula One.

Η εταιρεία όρισε τον Benoit de Clerck, πρώην στέλεχος της Richemont στη μάρκα Panerai, ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Zenith, γνωστής για τους μηχανισμούς των ρολογιών El Primero.

Οι Tornare, de Clerck και ο διευθύνων σύμβουλος της Hublot Ricardo Guadalupe θα αναφέρονται στον Frederic Arnault, ανέφερε η εταιρεία στο εσωτερικό σημείωμα. Οι τρεις εταιρείες έχουν συνδυασμένες ετήσιες πωλήσεις περίπου 1,6 δισ. ελβετικών φράγκων (1,9 δισ. δολάρια), ανέφερε η Women’s Wear Daily, επικαλούμενη τον Arnault. 

Το Bloomberg ανέφερε τον Ιούλιο το σχέδιο για την αποχώρηση του Arnault από την Tag Heuer και την ανάληψη της μάρκας από τον Tornare. 

Ενώ η LVMH είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελών ειδών στην Ευρώπη, το τμήμα ρολογιών που θα επιβλέπει ο Arnault είναι μικρότερο από τις ομάδες εμπορικών σημάτων ρολογιών που ανήκουν στην Richemont, την Swatch Group AG και τη στενά ελεγχόμενη Rolex SA, στην οποία ανήκει επίσης η μάρκα Tudor. 

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News