Business & Finance Τετάρτη 3/01/2024, 19:40
BUSINESS & FINANCE

Η SpaceX εκτοξεύει τους πρώτους δορυφόρους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με την T-Mobile

Η SpaceX εκτοξεύει τους πρώτους δορυφόρους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με την T-Mobile

Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τους πρώτους έξι δορυφόρους της που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, στο πλαίσιο των δράσεών της να φέρει περισσότερη συνδεσιμότητα σε απομακρυσμένες περιοχές.

Λειτουργώντας σαν πύργος κινητής τηλεφωνίας στο διάστημα, οι δορυφόροι Starlink θα συνεργάζονται με τα υπάρχοντα τηλέφωνα των χρηστών, αντί να χρησιμοποιούν εξειδικευμένο εξοπλισμό, για να επιτρέπουν την αποστολή μηνυμάτων κειμένου σε περιοχές όπου τα παραδοσιακά σήματα κινητής τηλεφωνίας είναι αδύναμα ή ανύπαρκτα. Η SpaceX θα μπορέσει αργότερα να προσφέρει φωνή και δεδομένα, δήλωσε η Kate Tice, ανώτερη διευθύντρια μηχανικής συστημάτων ποιότητας, σε διαδικτυακή ενημέρωση για την εκτόξευση την Τρίτη. 

Η SpaceX, που επισήμως ονομάζεται Space Exploration Technologies Corp., έλαβε τον περασμένο μήνα έγκριση από τις ΗΠΑ για την εκτέλεση δοκιμών της υπηρεσίας με την ονομασία Direct to Cell.

Η υπηρεσία «θα επιτρέψει τη συνδεσιμότητα κινητών τηλεφώνων οπουδήποτε στη Γη», δήλωσε ο Musk σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, αν και πρόσθεσε ότι οι τεχνικοί περιορισμοί σημαίνουν ότι «ουσιαστικά δεν είναι ακόμη ανταγωνιστική με τα υπάρχοντα επίγεια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας».

Η SpaceX εκτοξεύει τους πρώτους δορυφόρους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με την T-Mobile-1

 

Οι εταιρείες διεκδικούν να αξιοποιήσουν την αγορά για δορυφορικές κλήσεις που προσφέρουν συνδέσεις σε κανονικά καταναλωτικά κινητά τηλέφωνα. Η SpaceX συνεργάζεται με την T-Mobile US Inc. και η AT&T Inc. έχει συνεργαστεί με τον δορυφορικό φορέα AST SpaceMobile Inc. 

Τα iPhones της Apple Inc. επιτρέπουν στους χρήστες να στέλνουν κείμενα μέσω δορυφόρου και να αναφέρουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε περιοχές χωρίς κάλυψη από κινητά τηλέφωνα. 

Η SpaceX θα συνεργαστεί με άλλους παρόχους στον υπόλοιπο κόσμο: Singapore Telecommunications Ltd.’s Optus στην Αυστραλία, Salt Mobile SA στην Ελβετία, Rogers Communications Inc. στον Καναδά, One New Zealand Group Ltd. στη Νέα Ζηλανδία, Empresa Nacional de Telecomunicaciones SA στη Χιλή και το Περού και KDDI Corp. στην Ιαπωνία.

Η Starlink αναμένεται να επιτύχει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικών πωλήσεων φέτος, επισκιάζοντας την επιχείρηση εκτόξευσης πυραύλων και αντιπροσωπεύοντας τα δύο τρίτα του συνόλου, ανέφερε το Bloomberg News. Ο Musk εξετάζει το ενδεχόμενο μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς για την ταχέως αναπτυσσόμενη δορυφορική επιχείρηση Starlink ήδη από τα τέλη του 2024, σύμφωνα με το Bloomberg.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς «γεννήθηκε» μια εταιρεία αξίας 175 δισ. δολαρίων – Το τυρί που ταξίδεψε στο διάστημα

Συμφωνία Amazon – SpaceX για χρήση των πυραύλων Falcon 9 στο Project Kuiper

Ελον Μασκ: Με το Starlink θα αποκαταστήσουμε τις επικοινωνίες στη Γάζα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News