Business & Finance Πέμπτη 16/11/2023, 22:43
BUSINESS & FINANCE

Η SpaceX αναβάλει τη δοκιμαστική εκτόξευση του Starship για μία ημέρα

Η SpaceX αναβάλει τη δοκιμαστική εκτόξευση του Starship για μία ημέρα

Η SpaceX ανέβαλε τη δεύτερη προσπάθειά της να εκτοξεύσει στο διάστημα το πυραυλικό σύστημα Starship κατά μία ημέρα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk, επικαλούμενος την ανάγκη αντικατάστασης ενός τμήματος ενός εξαρτήματος του ελέγχου πτήσης.

«Πρέπει να αντικαταστήσουμε έναν ενεργοποιητή πτερυγίου πλέγματος, οπότε η εκτόξευση αναβάλλεται για το Σάββατο», έγραψε ο Musk στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων X.

Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην τοποθεσία Starbase της εταιρείας στον Κόλπο του Μεξικού, κοντά στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας.

Σημειώνεται ότι η SpaceX σκοπεύει να κάνει μια δεύτερη προσπάθεια να εκτοξεύσει για πρώτη φορά στο διάστημα το πυραυλικό σύστημα Starship ύψους 122 μέτρων, μετά από μια δοκιμαστική πτήση τον Απρίλιο, κατά την οποία ο πύραυλος εξερράγη περίπου τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του από το Τέξας.

Η SpaceX αναβάλει τη δοκιμαστική εκτόξευση του Starship για μία ημέρα-1
φωτ.: Reuters

 

Αξιωματούχοι της εταιρείας δήλωσαν ότι ο πύραυλος ήταν έτοιμος να πετάξει εδώ και μήνες, εν αναμονή της έγκρισης της άδειας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, την οποία η εταιρεία έλαβε την Τετάρτη.

Η επικείμενη πτήση είναι μία από τις πολλές κρίσιμες δοκιμές στο διαστημικό πρόγραμμα της SpaceX το οποίο προσβλέπει στην κατασκευή ενός πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμου πυραύλου, ο οποίος θα είναι ικανός να μεταφέρει δορυφόρους 150 τόνων στο διάστημα, καθώς και ανθρώπους στο φεγγάρι και μελλοντικά και στον Άρη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο αναθέτει συμβάσεις 1,3 δισ. δολ. στις Northrop Grumman και York για 100 δορυφόρους

Ελον Μασκ: Με το Starlink θα αποκαταστήσουμε τις επικοινωνίες στη Γάζα

Η SpaceX υπέγραψε συμφωνία για να θέσει σε τροχιά ευρωπαϊκούς δορυφόρους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News