Business & Finance Κυριακή 15/10/2023, 17:15
BUSINESS & FINANCE

Αυστραλία: Πρόστιμο 386.000 δολ. στην πλατφόρμα X του Musk για κενά στην προστασία των παιδιών

Αυστραλία: Πρόστιμο 386.000 δολ. στην πλατφόρμα X του Musk για κενά στην προστασία των παιδιών

Η ρυθμιστική αρχή της Αυστραλίας επέβαλε πρόστιμο 610.500 δολάρια Αυστραλίας (386.000 δολάρια ΗΠΑ) στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του Elon Musk, επειδή δεν συνεργάστηκε σε μια έρευνα σχετικά με τις πρακτικές κατά της κακοποίησης παιδιών, ένα πλήγμα για μια εταιρεία που έχει αγωνιστεί να κρατήσει τους διαφημιστές εν μέσω καταγγελιών ότι γίνεται χαλαρώνει την πολιτική της αναφορικά με τον έλεγχο του περιεχομένου της.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Ηλεκτρονικής Ασφάλειας επέβαλε πρόστιμο στην X λέγοντας ότι απέτυχε να απαντήσει σε ερωτήσεις, μεταξύ άλλων για το πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ανταποκριθεί σε αναφορές για υλικό κακοποίησης παιδιών στην πλατφόρμα και για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε για τον εντοπισμό του.

Αν και μικρό σε σύγκριση με τα 44 δισ. δολάρια που πλήρωσε ο Μασκ για τον ιστότοπο τον Οκτώβριο του 2022, το πρόστιμο αποτελεί πλήγμα στη φήμη μιας εταιρείας που βλέπει συνεχή μείωση των εσόδων της, καθώς οι διαφημιστές περικόπτουν τις δαπάνες της σε μια πλατφόρμα που έχει μειώσει τον έλεγχο του περιεχομένου και έχει επαναφέρει χιλιάδες απαγορευμένους λογαριασμούς.

Πιο πρόσφατα η ΕΕ δήλωσε ότι διερευνά την X για πιθανή παραβίαση των νέων τεχνολογικών κανόνων της, αφού η πλατφόρμα κατηγορήθηκε ότι δεν κατάφερε να περιορίσει την παραπληροφόρηση σε σχέση με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News