Business & Finance Τρίτη 5/12/2023, 21:57
BUSINESS & FINANCE

Η Gecko Robotics συγκεντρώνει 100 εκατ. δολ. για αμυντική τεχνολογία

Η Gecko Robotics συγκεντρώνει 100 εκατ. δολ. για αμυντική τεχνολογία

Η Gecko Robotics συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια για τα ρομπότ της που αξιολογούν την ασφάλεια και την κατάσταση των υποδομών για βιομηχανίες όπως η άμυνα, το πετρέλαιο και η μεταποίηση.

Η εταιρεία με έδρα το Πίτσμπουργκ, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνονται το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, έλαβε νέα επένδυση ως επέκταση του περσινού γύρου, φέρνοντας την εταιρεία σε μια αποτίμηση ύψους 633 εκατομμυρίων δολαρίων. Το US Innovative Technology Fund και το Founders Fund θα αναλάβουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο, ανέφερε η Gecko σε ανακοίνωσή της την Τρίτη. 

Μία από τις θέσεις θα λάβει ο Trae Stephens από το Founders Fund, ο οποίος είναι συνιδρυτής της επιχείρησης αμυντικής τεχνολογίας Anduril Industries. Ο Stephens, εταίρος της εταιρείας, δήλωσε ότι η επένδυσή του στη Gecko έγινε αρχικά επειδή «ο συγκεκριμένος κλάδος είχε παραμεληθεί για πολύ καιρό».

Είπε ότι η Gecko λύνει «σημαντικά στρατηγικά προβλήματα που υπάρχουν σε όλο το οικοσύστημα εθνικής ασφάλειας».

Η Gecko προβάλλει τα καινοτόμα προϊόντα της, τα οποία αποτελούν συνδυασμό δύο αναπτυσσόμενων κατηγοριών νεοφυών επιχειρήσεων: της τεχνητής νοημοσύνης και της αμυντικής τεχνολογίας. Χρησιμοποιεί λογισμικό και ρομποτική με τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους πελάτες της να συντηρούν κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία για τον στρατό. Η Gecko έχει υπογράψει σύμβαση με την Πολεμική Αεροπορία για να τη βοηθήσει να εκσυγχρονίσει την πυρηνική τεχνολογία της και συνεχίζει να βοηθά το Πολεμικό Ναυτικό να συντηρεί τον στόλο του. 

«Είναι πραγματικά άθλιο το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν για ελαττωματικό εξοπλισμό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jake Loosararian σε συνέντευξή του. «Πρέπει να πληρώνουμε για την ανακατασκευή και την εκ νέου κατασκευή πραγμάτων που θα έπρεπε να είχαν εντοπιστεί πολύ νωρίτερα στη διαδικασία».

Η Gecko ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι συνάπτει σύμβαση με το Πολεμικό Ναυτικό για να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας κατασκευής για το πρόγραμμα πυρηνικών υποβρυχίων τύπου Columbia αξίας 132 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τις προηγμένες δυνατότητες επιθεώρησης συγκολλήσεων και δεδομένων της για να μειώσει τους χρόνους επιθεώρησης και το κόστος. 

Ο Loosararian δήλωσε ότι η τεχνολογία της Gecko χρησιμοποιείται επίσης από το Ισραήλ και η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για να βοηθήσει την Ουκρανία με κρίσιμες υποδομές. Χρησιμοποιείται επίσης για να βοηθήσει τα αναπτυσσόμενα έθνη. 

Τον Οκτώβριο, η Gecko ανακοίνωσε νέο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, το Cantilever, το οποίο χρησιμοποιείται από πελάτες όπως το Πολεμικό Ναυτικό για τη λήψη ταχύτερων αποφάσεων.  

Αυτή η τελευταία χρηματοδότηση προστίθεται στα περισσότερα από 120 εκατομμύρια δολάρια που είχε ήδη συγκεντρώσει η εταιρεία, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων PitchBook. Στους επενδυτές συμπεριλαμβάνονται και ο Mark Cuban και η Y Combinator.

Ο Loosararian δήλωσε ότι «αυτή η αύξηση μας επιτρέπει να φτάσουμε στην κερδοφορία χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσουμε σε νέο κύκλο χρηματοδότησης». Η εταιρεία, η οποία σκοπεύει τελικά να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να προβεί σε εξαγορές τόσο στο χώρο του λογισμικού όσο και του υλικού εξοπλισμού, είπε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News