Business & Finance Σάββατο 18/11/2023, 22:34
BUSINESS & FINANCE

Μήνυμα στελέχους της OpenAI για την απόλυση του Altman

Ο Lightcap έγραψε ότι όλοι αιφνιδιάστηκαν και ότι είχε πολλές συζητήσεις με το ΔΣ για να προσπαθήσει να κατανοήσει την απόφασή τους.

Μήνυμα στελέχους της OpenAI για την απόλυση του Altman

«Μπορούμε να πούμε οριστικά ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δεν ελήφθη ως απάντηση σε κακοδιαχείριση ή σε οτιδήποτε σχετικό με τις οικονομικές, επιχειρηματικές, ασφαλιστικές ή πρακτικές ασφάλειας/προστασίας προσωπικών δεδομένων», έγραψε σε ένα σύντομο μήνυμα προς τους εργαζόμενους ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Brad Lightcap αναφερόμενος στην απόλυση του Sam Altman.

Ο Lightcap έγραψε στο υπόμνημα, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του CNBC, ότι όλοι αιφνιδιάστηκαν και ότι είχε πολλές συζητήσεις με το διοικητικό συμβούλιο για να προσπαθήσει να κατανοήσει την απόφασή τους. Επανέλαβε παρόμοια σχόλια με αυτά της εταιρείας την Παρασκευή, σημειώνοντας τη «διακοπή της επικοινωνίας» μεταξύ του Altman και του διοικητικού συμβουλίου.

Έγραψε ότι οι συζητήσεις και οι επιλογές σχετικά με την πορεία προς τα εμπρός συνεχίζονται, αλλά ότι η εταιρεία παραμένει ισχυρή και η Microsoft είναι ένας πλήρως δεσμευμένος εταίρος.

Ακολουθεί ολόκληρο το υπόμνημα που μοιράστηκε o Lightcap με τους εργαζόμενους το πρωί του Σαββάτου:

Ομάδα -μετά τη χθεσινή ανακοίνωση, η οποία μας αιφνιδίασε όλους, είχαμε πολλαπλές συζητήσεις με το διοικητικό συμβούλιο για να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους λόγους και τη διαδικασία πίσω από την απόφασή τους. Οι συζητήσεις αυτές, καθώς και οι επιλογές σχετικά με την πορεία μας προς το μέλλον, συνεχίζονται και σήμερα το πρωί.

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δεν ελήφθη ως απάντηση σε κακοδιαχείριση ή σε οτιδήποτε σχετικό με τις οικονομικές, επιχειρηματικές, ασφαλιστικές ή πρακτικές ασφάλειας/προστασίας προσωπικών δεδομένων μας. Πρόκειται για διακοπή της επικοινωνίας μεταξύ του Sam και του διοικητικού συμβουλίου. Η θέση μας ως εταιρεία παραμένει εξαιρετικά ισχυρή και η Microsoft παραμένει πλήρως δεσμευμένη στη συνεργασία μας.

Η Mira έχει την πλήρη υποστήριξή μας ως CEO. Εξακολουθούμε να συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες σας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώθηκε η διαδικασία, εργαζόμαστε για την επίλυση της κατάστασης και θα παρέχουμε ενημερώσεις μόλις αυτό καταστεί δυνατό.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι σας αισθάνεστε σύγχυση, θλίψη και ίσως κάποιο φόβο. Είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στον χειρισμό αυτού του θέματος, στην προώθηση της επίλυσης και της σαφήνειας και στην επιστροφή στη δουλειά. Η συλλογική ευθύνη μας αυτή τη στιγμή είναι απέναντι στους συναδέλφους μας, τους συνεργάτες μας, τους χρήστες, τους πελάτες και τον ευρύτερο κόσμο που μοιράζεται το όραμά μας για ένα ευρέως επωφελές AGI. Κρατηθείτε, είμαστε όλοι πίσω σας 1000%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News