Business & Finance Σάββατο 14/10/2023, 20:52
BUSINESS & FINANCE

Ο Σεΐχης Jassim αποσύρεται από τη διαδικασία για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Σεΐχης Jassim αποσύρεται από τη διαδικασία για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Σεΐχης Jassim bin Hamad al-Thani του Κατάρ αποσύρθηκε από τη διαδικασία για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανέφεραν το Σάββατο το BBC και το Sky News.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται άτομα που γνωρίζουν το θέμα ο σεΐχης του Κατάρ, ενημέρωσε την οικογένεια Glazer που ελέγχει την Manchester United Plc ότι δεν θα βελτιώσει την προσφορά του για την απόκτηση της εμβληματικής ποδοσφαιρικής ομάδας για περισσότερα από 6 δισ. δολάρια.

Ο σεΐχης Jassim, γιος του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ, ήταν ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για την αγορά της 20 φορές πρωταθλήτριας Αγγλίας από την οικογένεια Glazer.

Η κίνηση αυτή, αναφέρει το Reuters, αφήνει τον έτερο ενδιαφερόμενο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον πρόεδρο της Ineos, Jim Ratcliffe, σε ισχυρότερη θέση για τη σύναψη συμφωνίας. Έχει προσφερθεί να αγοράσει μόνο το 25% των μετοχών του συλλόγου, επιτρέποντας σε ορισμένους από τα μέλη της οικ. Glazer να εξαργυρώσουν, και παραμένει ασαφές αν θα πετύχει συμφωνία.

Ο Jassim, ο οποίος είχε επίσης υποσχεθεί να επενδύσει περισσότερα από 1,7 δισ. δολάρια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την απόκτησή της, εξακολουθεί να επιθυμεί μια συμφωνία, αλλά έχει ενημερώσει την οικογένεια Glazer ότι δεν έχει νόημα να παραμείνει στη διαδικασία υποβολής προσφορών μετά από εννέα μήνες ανεπιτυχών διαπραγματεύσεων, ανέφεραν οι πηγές.

Ο Jassim δεν θα χρησιμοποιούσε κανένα είδος χρεογράφου για να αποκτήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η προσφορά του θα πλήρωνε τον υφιστάμενο χρέος του συλλόγου, πρόσθεσαν οι πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό.

Εκπρόσωποι του Jassim αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ η Manchester United δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News