Business & Finance Παρασκευή 13/10/2023, 22:31
BUSINESS & FINANCE

Barclays: Ο Belsher νέος πρόεδρος και CEO για τον Καναδά

Barclays: Ο Belsher νέος πρόεδρος και CEO για τον Καναδά

Η Barclays Plc είναι έτοιμη να ορίσει τον βετεράνο Καναδό επενδυτικό τραπεζίτη Geoffrey Belsher ως νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο για τον Καναδά. Ο Belsher, ο οποίος στο παρελθόν κατείχε ανώτερες θέσεις στην Canadian Imperial Bank of Commerce και στη Lehman Brothers στον Καναδά, ξεκινά τη νέα του θέση τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο διορισμός του έρχεται μετά την αποχώρηση αρκετών τραπεζιτών, συμπεριλαμβανομένου του Bruce Rothney, του προηγούμενου διευθύνοντος συμβούλου της Barclays Canada, ο οποίος αποχώρησε για να αναλάβει ηγετική θέση στο καναδικό τμήμα της Jefferies Financial Group. Ορισμένοι άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του αναλυτή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών John Aiken, έφυγαν επίσης για να ενταχθούν στην Jefferies. Η Globe and Mail ανέφερε πρώτη τις εν λόγω αποχωρήσεις. Εκπρόσωποι της Jefferies και της Barclays αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ο Belsher θα έχει έδρα στο Τορόντο και θα αναφέρεται στον Richard Haworth, διευθύνοντα σύμβουλο της Barclays για την Αμερική, καθώς και στους συν-επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής Cathal Deasy και Taylor Wright. 

Η Barclays βρίσκεται στον Καναδά εδώ και σχεδόν έναν αιώνα και «συνεχίζει να αποτελεί κρίσιμη αγορά για εμάς καθώς υλοποιούμε τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξής μας στην Αμερική», ανέφερε ο Haworth. «Η εστίαση, η ηγετική εμπειρία και η βαθιά εξειδίκευση του Geoffrey στην καναδική αγορά τον καθιστούν ιδανική επιλογή για αυτόν τον ρόλο και είμαι βέβαιος ότι οι ταλαντούχοι συνάδελφοί μας στον Καναδά θα επωφεληθούν πάρα πολύ από την καθοδήγηση και τις συμβουλές του».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Barclays: Μόνο μια κατάρρευση των μετοχών μπορεί να σώσει την αγορά ομολόγων

Ευρώ: Ξανά στο ραντάρ των αγορών το επίπεδο της απόλυτης ισοτιμίας του έναντι δολαρίου

«Χρυσή» χρονιά για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο διεθνώς το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News