Business & Finance Σάββατο 11/03/2023, 21:33
BUSINESS & FINANCE

Η καναδική εταιρεία Ad-Tech έχει πάνω από το 90% των χρημάτων της δεσμευμένα στην SVB

Η καναδική εταιρεία Ad-Tech έχει πάνω από το 90% των χρημάτων της δεσμευμένα στην SVB

Η χρεοκοπία της SVB Financial Group επέφερε ένα ακόμη πλήγμα στην καναδική εταιρεία διαφημιστικής τεχνολογίας AcuityAds Holdings Inc. η οποία αποκάλυψε ότι σχεδόν όλα τα χρήματά της βρίσκονται στην αφερέγγυα, πλέον, τράπεζα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η με έδρα το Τορόντο εταιρεία έχει καταθέσεις ύψους 55 εκατ. δολαρίων στην SVB και μόλις 4,8 εκατ. δολάρια σε άλλες τράπεζες.

Η εταιρεία, η οποία πουλά τεχνολογία ψηφιακής διαφήμισης, εισήχθη στο Nasdaq το 2021 σε μία ενθουσιώδη υποδοχή από τους επενδυτές, κατά την οποία η χρηματιστηριακή της αξία εκτινάχθηκε για λίγο σε πάνω από 1,3 δισ. δολάρια. Έκτοτε έχει υποχωρήσει περισσότερο από 90%, καθώς η αύξηση των εσόδων της εταιρείας σταμάτησε και τα υψηλότερα επιτόκια προκάλεσαν ανατίμηση των τεχνολογικών εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης.

Το ποσό που δεσμεύεται με την SVB ισούται με το 65% της τρέχουσας αγοραίας αξίας της AcuityAds και ανέρχεται σε 84 εκατ. δολ.

Η εταιρεία ζήτησε διακοπή της διαπραγμάτευσης την Παρασκευή ως αποτέλεσμα της εξελισσόμενης κατάστασης με τη Silicon Valley Bank, με τις μετοχές της να υποχωρούν κατά 14% στο Τορόντο. Η διαπραγμάτευση διακόπηκε γύρω στις 2 μ.μ. ώρα Τορόντο (9 μ.μ. ώρα Ελλάδας), αλλά η εταιρεία δεν αποκάλυψε την πληροφορία παρά μόνο μετά το κλείσιμο της αγοράς.  

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ανέλαβαν την Παρασκευή τον έλεγχο της SVB. Με ασφαλιστικό όριο 250.000 δολαρίων για τις τραπεζικές καταθέσεις, δεν είναι σαφές πόσα θα μπορέσει να ανακτήσει η AcuityAds και πότε. Η Federal Deposit Insurance Corp. αναζητά τώρα αγοραστές για τα περιουσιακά στοιχεία της SVB για να επιστρέψει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στους πελάτες.

Η AcuityAds δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού το Σάββατο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News