BUSINESS & FINANCE

UBS: Πώς να επενδύσετε τώρα στις αγορές

UBS: Πώς να επενδύσετε τώρα στις αγορές

Στην υπερβολική αισιοδοξία των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια γρήγορα αποδίδει η UBS την τελευταία αναταραχή στις αγορές .

«Ενώ περιμένουμε ότι οι συνθήκες στα χρηματιστήρια και τις αγορές ομολόγων θα βελτιωθούν, προβλέπουμε νευρικές κινήσεις σε στενό εύρος βραχυπρόθεσμα, καθώς και μια αντιστροφή της πρόσφατης ανόδου των αποδόσεων στα ομόλογα μακρύτερης διάρκειας»,  σημειώνουν οι αναλυτές της UBS.

Θεωρώντας ότι η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής της Fed θα επιβαρύνουν τα χρηματιστήρια για την ώρα και με τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους για τις αγορές να είναι αυξημένοι, ο ελβετικός οίκος συστήνει στους πελάτες του να τηρούν ουδέτερες θέσεις στις μετοχές. Αντ΄ αυτού, τους συμβουλεύει να προτιμήσουν να αυξήσουν τις θέσεις τους κυρίως στα κομμάτια της αγοράς που έχουν μείνει πίσω από τις αρχές  του έτους, όπως στον σταθμισμένο S&P 500, τις μετοχές αξίας και τις αναδυόμενες αγορές.

Στο σημερινό επενδυτικό περιβάλλον, η UBS βλέπει καλύτερο προφίλ ρίσκου-ανταμοιβής στα ομόλογα και συστήνει στους επενδυτές να αγοράσουν τίτλους υψηλής ποιότητας στο εύρος 5ετούς με 10ετούς διάρκειας.

Ο οίκος περιμένει περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, ο στόχος που δίνει για την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σε ορίζοντα 12 μηνών είναι 3,5% στο βασικό σενάριο, 4% στο θετικό σενάριο και 2,75% στο αρνητικό σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει και ύφεση.

Συνολικά, πάντως, η UBS πιστεύει ότι οι επενδυτές έχουν σήμερα μια ευκαιρία να αυξήσουν τις θέσεις ενός ισορροπημένου, διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου. Παρά τα βραχυπρόθεσμα εμπόδια για τις μετοχές, ο οίκος εκτιμά ότι τα μετρητά, τα ομόλογα, οι μετοχές και οι εναλλακτικές επενδύσεις θα δώσουν λογικές αποδόσεις, κάτι που συμβαίνει σπάνια την ίδια περίοδο. Μάλιστα, η UBS πιστεύει ότι αυτό θα ισχύσει σε ορίζοντα 6 έως 12 μηνών αλλά και μακροπρόθεσμα.

«Κατά την άποψή μας, οι επενδυτές μπορούν να εκμεταλλευτούν μια ελκυστική ευκαιρία που παρουσιάζεται σε διάφορες αγορές, να τοποθετηθούν για αποδόσεις που θα έχουν διάρκεια τα επόμενα χρόνια και να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις των πιθανών κινδύνων», καταλήγουν οι αναλυτές της UBS.

Διαβάστε επίσης: 

Κάτι «σπάει» στις αγορές – Πού οφείλεται το sell-off στα ομόλογα

Deutsche Bank: Ο Σεπτέμβριος επιβεβαίωσε την κακή φήμη του – Στον «πάτο» των αποδόσεων το ΧΑ

Jamie Dimon: Δεν αποκλείει επιτόκια 7% – Θα δούμε ποιος κολυμπάει γυμνός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News