Business & Finance Παρασκευή 15/09/2023, 21:35
BUSINESS & FINANCE

Η Bicycle Capital του πρώην στελέχους της Softbank, Marcelo Claure πραγματοποιεί την πρώτη της επένδυση σε startup

Η Bicycle Capital του πρώην στελέχους της Softbank, Marcelo Claure πραγματοποιεί την πρώτη της επένδυση σε startup

Ο Marcelo Claure, το πρώην στέλεχος της SoftBank Group Corp. πραγματοποίησε μια πρώτη επένδυση στο πρόσφατα εγκαινιασμένο ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων Bicycle Capital, συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση μιας βραζιλιάνικης startup ενοικίασης μοτοσικλετών. Το Bicycle (στο οποίο συμμετέχει, εκτός από τον Claure, και ο Shu Nyatta, επίσης στέλεχος της Softbank) συμμετείχε σε έναν γύρο 50 εκατομμυρίων δολαρίων Series C για την Mottu, που είχε συν-επικεφαλής την QED και συμμετείχαν η Endeavor Catalyst και η Caravela Capital, ανέφερε ο Claure σε ανάρτηση στο LinkedIn. 

«Η Bicycle Capital είναι ενθουσιασμένη που ανακοινώνει την εναρκτήρια επένδυσή μας στην Mottu, μια εταιρεία ενοικίασης μοτοσικλετών που είναι αφιερωμένη στην ενδυνάμωση των επαγγελματιών της gig economy», έγραψε. «Η Mottu διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση του οικοσυστήματος του τελευταίου μιλίου της Λατινικής Αμερικής στη Βραζιλία και το Μεξικό».

Οι Claure και Nyatta ήταν μέλη της ομάδας που επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαίων της SoftBank σε νεοφυείς επιχειρήσεις της Λατινικής Αμερικής μεταξύ 201 και 2022.

Moneyreview.gr με πληροφορίες Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News