Business & Finance Τρίτη 22/08/2023, 22:48
BUSINESS & FINANCE

Δύο περιφερειακά ΔΣ της Fed επεδίωξαν να διατηρήσουν το προεξοφλητικό επιτόκιο τον Ιούλιο

Δύο περιφερειακά ΔΣ της Fed επεδίωξαν να διατηρήσουν το προεξοφλητικό επιτόκιο τον Ιούλιο

Οι διευθυντές σε δύο από τις 12 περιφερειακές τράπεζες της Federal Reserve επεδίωξαν να διατηρήσουν αμετάβλητο το προεξοφλητικό επιτόκιο τον Ιούλιο, ενώ οι υπόλοιποι τάχθηκαν υπέρ της απόφασης για αύξησή του κατά 25 μονάδες βάσης.

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων για το προεξοφλητικό επιτόκιο που δημοσίευσε η Fed την Τρίτη έδειξαν ότι οι διευθυντές στα διοικητικά συμβούλια της Νέας Υόρκης και της Ατλάντα υποστήριξαν τη διατήρησή του.

Οι αξιωματούχοι της Fed αύξησαν ομόφωνα το ομοσπονδιακό επιτόκιο αναφοράς τον περασμένο μήνα σε ένα εύρος-στόχο 5,25% έως 5,5%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών.

Τα αιτήματα των περιφερειακών διοικητικών συμβουλίων δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι οι ηγέτες των εν λόγω τραπεζών υποστήριξαν αυτή τη θέση, αλλά οι πολιτικές απόψεις των προέδρων των τραπεζών συχνά ευθυγραμμίζονται με τις απόψεις των διευθυντών των τραπεζών.

Τα αιτήματα ρίχνουν επίσης περισσότερο φως στις υποκείμενες διαιρέσεις που περιγράφονται λεπτομερώς στα πρακτικά της συνεδρίασης πολιτικής της Fed στις 25-26 Ιουλίου που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Αυτά έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ανήσυχοι ότι ο πληθωρισμός δεν θα υποχωρήσει και ότι θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων. Ταυτόχρονα, οι διαφωνίες σε αυτό γίνονταν επίσης πιο εμφανείς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News