Business & Finance Πέμπτη 17/08/2023, 20:50
BUSINESS & FINANCE

Ο Warren Buffett δωρίζει μετοχές της Berkshire αξίας 27 εκατ. δολ.

Ο Warren Buffett δωρίζει μετοχές της Berkshire αξίας 27 εκατ. δολ.

Ο Warren Buffett δώρισε σχεδόν 27 εκατομμύρια δολάρια από μετοχές της Berkshire Hathaway αυτή την εβδομάδα σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψε, ακολουθώντας το σχέδιο του να χαρίσει την περιουσία του.

Η Berkshire γνωστοποίησε τη δωρεά 50 μετοχών κατηγορίας Α από τον Buffett  σε ένα υπόμνημα που κατέθεσε το βράδυ της Τετάρτης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η δωρεά έγινε στις 15 Αυγούστου, όταν οι μετοχές έκλεισαν σε περίπου 538.107 δολάρια.

Είναι διαφορετική από τις ετήσιες δωρεές του Buffett στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και σε τέσσερα φιλανθρωπικά ιδρύματα που εποπτεύονται από την οικογένειά του, τα οποία έχουν λάβει περισσότερα από 51 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Buffett από το 2006.

Η Berkshire δεν απάντησε αμέσως την Πέμπτη σε αίτημα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τελευταία δωρεά.

Ο Buffett εξακολουθεί να κατέχει 218.237 μετοχές κατηγορίας Α της Berkshire, δηλαδή περίπου 15% του ομίλου με έδρα την Ομάχα της Νεμπράσκα, τον οποίο διευθύνει από το 1965.

Το περιοδικό Forbes υπολόγισε την Τετάρτη την καθαρή αξία του Buffett σε 118,3 δισεκατομμύρια δολάρια, κατατάσσοντας τον στην πέμπτη θέση παγκοσμίως.

Ο Buffett, που γίνεται 93 ετών στις 30 Αυγούστου, έχει δηλώσει ότι περισσότερο από το 99% της καθαρής του περιουσίας θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Berkshire κατέχει αρκετές δεκάδες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων ο σιδηρόδρομος BNSF, η ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων Geico και πολλές επιχειρήσεις ενέργειας, παραγωγής και λιανικής πώλησης.

Στις 30 Ιουνίου κατείχε επίσης μετοχές αξίας άνω των 353 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι μισές εκ των οποίων ήταν της κατασκευάστριας iPhone, Apple.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News