Business & Finance Δευτέρα 27/03/2023, 21:55
ΒUSINESS & FINANCE

Jay-Z: Ο Γουόρεν Μπάφετ είχε πει κάποτε ότι μπορείς να μάθεις πολλά από αυτόν

Jay-Z: Ο Γουόρεν Μπάφετ είχε πει κάποτε ότι μπορείς να μάθεις πολλά από αυτόν

Λιγότερο από τέσσερα χρόνια αφότου έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ράπερ, ο Jay-Z δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης από το επιχειρηματικό πεδίο.

Η καθαρή περιουσία του καλλιτέχνη που γεννήθηκε στο Μπρούκλιν είναι τώρα 2,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση του Forbes.

Ο Jay-Z έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της ραπ το 2019, με μερίδια στη σαμπάνια Armand de Brignac και στο κονιάκ D’Usse αξίας άνω των 400 εκατ. δολαρίων εκείνη την εποχή, καθώς και σε διάφορα επενδυτικά ακίνητα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Ο πλούτος του έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια εν μέρει χάρη στην ανάπτυξη της εταιρείας ψυχαγωγίας του Roc Nation, στην πώληση της υπηρεσίας ροής Tidal καθώς και σε πολυάριθμες επενδύσεις σε εταιρείες όπως η Uber. 

«Ακόμη και σε ένα χρόνο χωρίς περιοδεία ή κυκλοφορία άλμπουμ, ο Jay-Z κόβει εκατομμύρια από τη σαμπάνια Armand de Brignac και το κονιάκ D’Usse», αναφέρει η έκθεση του Forbes.

Η περιουσία του είναι αρκετή για να τον κάνει τον 1.210ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

Σε μια συνάντηση το 2010 με τον γνωστό επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, σχεδόν μια δεκαετία πριν γίνει δισεκατομμυριούχος, ο Jay-Z συνέκρινε την προσέγγισή του στη μουσική του καριέρα με τη στρατηγική του μεγαλοεπενδυτή να τοποθετεί τα χρήματά του μόνο σε επιχειρήσεις που κατανοεί και όχι σε ό,τι είναι πιο δημοφιλές.

«Η μουσική είναι σαν τις μετοχές, υπάρχει το καυτό της στιγμής», είχε πει τότε ο Jay-Z στο Forbes. «Οι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν αποφάσεις με συναισθηματισμο. Δεν μένουν σε αυτά που ξέρουν».

Ο 53χρονος πλέον προσέγγισε την καριέρα του με στόχο να βγάλει χρήματα και προσπέρασε την επικρατούσα αντίληψη της δεκαετίας του ’90 ότι οι μουσικοί δεν πρέπει να έχουν τη φιλοδοξία να γίνουν πλούσιοι.

«Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κόλπο στη μουσική που έκαναν ποτέ οι άνθρωποι, για να πείσουν τους καλλιτέχνες ότι δεν μπορείς να είσαι καλλιτέχνης και να βγάλεις χρήματα. Το hip-hop από την αρχή ήταν πάντα φιλόδοξο. Έσπασε την αντίληψη ότι ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να σκεφτεί και τα χρήματα», ανέφερε. 

Στο τέλος της συζήτησής τους, ο Buffett είπε ότι σύντομα, οι νέοι θα αναζητήσουν τον Jay-Z για συμβουλές σχετικά με τη δημιουργία πλούτου. 

«Ο Τζέι διδάσκει σε πολύ μεγαλύτερη τάξη από ό,τι θα διδάξω εγώ ποτέ», είπε ο Μπάφετ. «Για ένα νέο άτομο που μεγαλώνει είναι ο τύπος από τον οποίο πρέπει να μάθει».

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Μπιλ Γκέιτς: Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που του έδωσε ο Μπάφετ

Τα αγριόχορτα και τα λουλούδια: Ο ειλικρινής Warren Buffett μοιράζεται το μυστικό της επιτυχίας του

Μόνο οκτώ διασημότητες του Χόλιγουντ είναι δισεκατομμυριούχοι – Η λίστα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News