Business & Finance Πέμπτη 10/08/2023, 08:23
BUSINESS & FINANCE

Τέσσερις τρόποι για να «επιβιώσετε» αν δουλεύετε τον Αύγουστο

Τέσσερις τρόποι για να «επιβιώσετε» αν δουλεύετε τον Αύγουστο

Μπορεί να είναι δύσκολο να συγκεντρωθείτε στη δουλειά όταν οι θερμοκρασίες πιάνουν 40άρια και κάθε άτομο που ακολουθείτε στο Instagram κάνει διακοπές.

Εάν εύχεστε να ήσασταν οπουδήποτε αλλού εκτός από το γραφείο αυτό το καλοκαίρι, δεν είστε μόνοι: Μια μελέτη του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι είναι λιγότερο παραγωγικοί όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός, επειδή όταν παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους μια ηλιόλουστη μέρα, θέλουν να βρίσκονται έξω.

Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές για να μπορέσετε να δουλέψετε όσο περισσότερο γίνεται, τη στιγμή που οι συνάδελφοί σας είναι…στην παραλία: 

1. Φτιάξτε μία λίστα με τις υποχρεώσεις σας

Εάν βαριέστε να δουλέψετε αυτό το καλοκαίρι, δώστε προτεραιότητα στις υποχρεώσεις που έχετε με βάση το ποιες είναι οι πιο επείγουσες και στη συνέχεια κάντε αυτές που σας φαίνονται πιο εύκολες. 

«Οι άνθρωποι αισθάνονται σαν να ταλαιπωρούνται και είναι λιγότερο παραγωγικοί όταν δεν είναι σαφές σε τι πρέπει πραγματικά να επικεντρωθούν», λέει η Laura Vanderkam, ειδικός στη διαχείριση χρόνου. «Όταν έχετε μια πιο μικρή λίστα υποχρεώσεων και μια αίσθηση του πώς να αντιμετωπίσετε τα πάντα, υπάρχει λιγότερο άγχος από το να έχετε πολλά να διαχειριστείτε» προσθέτει μιλώντας στο CNBC.

2. Κάντε μικρά διαλείμματα

Όταν φτάσετε στο σημείο να μειώνεται η απόδοσή σας, κάντε ένα μικρό διάλειμμα, τουλάχιστον 5-10 λεπτών.

Δίνοντας στον εγκέφαλό σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί θα σας βοηθήσει να έχετε συγκέντρωση και κίνητρο όταν εργάζεστε, σύμφωνα με τη ψυχολόγο Sarah Sarkis. 

Επιπλέον, «όσο περισσότερο έλεγχο έχουμε στη δουλειά μας, τόσο πιο ενδυναμωμένοι νιώθουμε», προσθέτει. «Το να εκμεταλλευόμαστε αυτές τις μικρές στιγμές αυτονομίας, είτε πρόκειται για ένα διάλειμμα 10 λεπτών είτε για ένα μεσημεριανό γεύμα δύο ωρών, είναι μια δόση αδρεναλίνης που μας παρακινεί να εργαστούμε πιο αποτελεσματικά».

3. Οργανώστε κάτι διασκεδαστικό 

Αντί να αφήνετε τις σκέψεις της καλοκαιρινής διασκέδασης να σας αποσπούν την προσοχή στη δουλειά, προγραμματίστε κάποιες δραστηριότητες, ώστε να μπορείτε να τις απολαύσετε όταν είστε εκτός ωραρίου.

«Ποιες εμπειρίες θα σας έκαναν να νιώθετε ότι είχατε ένα πραγματικά καλό καλοκαίρι; Το να δοκιμάσετε ένα νέο εστιατόριο με υπαίθριο χώρο ή να περάστε περισσότερο χρόνο στην πισίνα, ίσως να είναι μερικές από αυτές. Σε κάθε περίπτωση βάλτε αυτές που επιθυμείτε στο πρόγραμμα,» λέει η Vanderkam.

4. Δοκιμάστε να κάνετε μόνο ένα πράγμα 

Ακόμα κι αν θεωρείται παραγωγικό να ολοκληρώνει κανείς πολλές υποχρεώσεις ταυτόχρονα, μπορεί να διαβρώσει τη συγκέντρωσή σας και να παρατείνει τον χρόνο που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε μια υποχρέωση

«Θα εκπλαγείτε με το πόσο πιο γρήγορα μπορείτε να τελειώσετε τις υποχρεώσεις σας όταν απενεργοποιείτε το κινητό σας και βυθίζεστε πραγματικά σε αυτό που κάνετε», λέει η Marisa Mo Mayes, η TikToker που ξεκίνησε το κίνημα του Bare Minimum Monday. Ο χρόνος που θα περνούσατε δουλεύοντας αναποτελεσματικά, προσθέτει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκουραστείτε, να συναντήσετε φίλους ή, αν δεν μπορείτε να φύγετε νωρίς από τη δουλειά, να αναζητήσετε ιδέες για τη λίστα με τις καλοκαιρινές σας δραστηριότητες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

#LazyGirlJob: Η δουλειά του τεμπέλικου κοριτσιού είναι η νέα μόδα στην αγορά εργασίας

Τέσσερις συμβουλές για να επιβιώσετε από τις μακροσκελείς συνεντεύξεις εργασίας 

Η νοοτροπία της υπερπροσπάθειας έχει χάσει την αίγλη της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News