Business & Finance Πέμπτη 3/08/2023, 10:14
BUSINESS & FINANCE

Lufthansa: Πρόβλεψη για κέρδη που θα ξεπεράσουν τα προ-πανδημίας επίπεδα

Ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης αναμένει κέρδη τρίτου τριμήνου πάνω από το προ της πανδημίας επίπεδο των 1,3 δισ. ευρώ

Lufthansa: Πρόβλεψη για κέρδη που θα ξεπεράσουν τα προ-πανδημίας επίπεδα

Η Lufthansa προβλέπει αύξηση των κερδών της μέχρι το τέλος του έτους, καθώς η ισχυρή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια σε συνδυασμό με τους περιορισμούς της χωρητικότητας οδηγούν σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων.

Ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης, στον οποίο ανήκουν οι Austrian Airlines, SWISS και Eurowings, αναμένει κέρδη τρίτου τριμήνου πάνω από το προ της πανδημίας επίπεδο των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων). Αυτό αναμένεται να εκτινάξει τα κέρδη για το σύνολο του έτους πάνω από τα 2,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η ισχυρή ζήτηση το καλοκαίρι βοήθησε την αεροπορική εταιρεία να τριπλασιάσει σχεδόν τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων σε 1,1 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 881 εκατ. ευρώ έναντι των 259 εκατ. πέρυσι.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις για το διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο είναι κατά μέσο όρο στο 90% των επιπέδων πριν από την πανδημία, ενώ δήλωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει το 85% της προ κρίσης χωρητικότητάς της το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις της. Εν μέσω έντονης ζήτησης για ταξίδια αναψυχής, η στρατηγική της εταιρείας για αύξηση των τιμών των εισιτηρίων δείχνει να αποδίδει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News