Business & Finance Σάββατο 17/06/2023, 19:01
BUSINESS & FINANCE

Παράνυμφος για ενοικίαση: Πώς μία γυναίκα έκανε τις κοινωνικές σχέσεις επιχείρηση;

Παράνυμφος για ενοικίαση: Πώς μία γυναίκα έκανε τις κοινωνικές σχέσεις επιχείρηση;

Η Jen Glantz δεν ήταν σίγουρη ποια καριέρα να ακολουθήσει όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα το 2010. «Αποφοίτησα με πτυχίο στα αγγλικά, την ποίηση και τη δημοσιογραφία», λέει, «άρα δεν είχα απολύτως καμία ιδέα τι ήθελα να κάνω.»

Ασχολήθηκε με μια σειρά από περίεργες δουλειές, μεταξύ των οποίων άτομο για δημόσιες σχέσεις σε εβραϊκούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και κειμενογράφος για μια startup. Αλλά εκτός της επαγγελματικής της ζωής, η Glantz παρατήρησε ότι της ζητούσαν συνεχώς να είναι παράνυμφος. Πάντα έπαιρνε τον ρόλο πολύ σοβαρά.

«Εμφανιζόμουν στην ώρα μου, έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω, δεν δημιουργούσα κανένα δράμα», τονίζει. Εκεί ήταν που συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να κερδίσει χρήματα από αυτό. Το 2014, δημοσίευσε μια αγγελία «παράνυμφος προς ενοικίαση» στο Craigslist. Μέσα σε λίγες μέρες, έλαβε εκατοντάδες προσφορές.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η Bridesmaid for Hire, μια επιχείρηση που προσφέρει πλέον υπηρεσίες, όπως η πρόσληψη μιας παράνυμφου σαν την Glantz και η παροχή βοήθειας στην ομιλία της κουμπάρας. 

Έκτοτε η ίδια, που από ότι φαίνεται έχει επιχειρηματικό μυαλό, σημείωσε επίσης επιτυχία με τη συγγραφή τριών βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των απομνημονευμάτων της, «Πάντα παράνυμφος (προς ενοικίαση)», καθώς και ενός podcast, ενός newsletter και διαδικτυακών  μαθημάτων. Συνολικά, οι διάφορες ροές εισοδήματός της αποφέρουν περισσότερα από 5.000 δολάρια σε παθητικό εισόδημα ανά μήνα.

Ακολουθούν οι συμβουλές σταδιοδρομίας της για όσους προσπαθούν να χαράξουν τη δική τους επαγγελματική πορεία, όπως μεταδίδει το CNBC: 

1. Κάντε networking με κάθε λογής ανθρώπους 

Αρχικά, η Glantz συνιστά στους νέους να περιβάλλουν τον εαυτό τους με ανθρώπους από κάθε είδους βιομηχανία.
«Προσπαθήστε να βρείτε διαφορετικές κοινότητες ανθρώπων που κάνουν εναλλακτικούς τύπους εργασίας ή απλά μοναδικά πράγματα γενικά», λέει. «Και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε έμπνευση και ιδέες» για το πού μπορεί να θέλετε να πάτε εσείς. 
Μπορείτε να το κάνετε αυτό για παράδειγμα πηγαίνοντας σε ομιλίες ή παρακολουθώντας συνέδρια. «Οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε αυτά τα συνέδρια αναζητούν συχνά τη δικτύωση, τη συνάντηση νέων ανθρώπων, την κοινότητα», τονίζει. 

2. Δεν αρκούν οι γνώσεις του πανεπιστημίου 

Η Glantz σημειώνει επίσης ότι η συνεχής μάθηση είναι πολύ σημαντική. 
«Συμπληρώστε όσα μάθατε στο πανεπιστήμιο με άλλες πληροφορίες εκεί έξω», λέει. Μπορείτε να το κάνετε αυτό παρακολουθώντας διαδικτυακά μαθήματα όπως αυτά του LinkedIn Learning ή του Udemy, ή σε ένα τοπικό πανεπιστήμιο ή κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα με έναν επαγγελματία σε μια δεξιότητα που θέλετε να βελτιώσετε.
«Έχω σπουδάσει δημιουργική γραφή, αλλά πολλές από τις δεξιότητες που χρησιμοποίησα τα τελευταία 10 χρόνια ήταν δεξιότητες ψηφιακού μάρκετινγκ», υπογραμμίζει. «Έμαθα πολλές από αυτές παρακολουθώντας διαδικτυακά μαθήματα, πολλά από τα οποία ήταν δωρεάν και απλώς ήθελα να μου διδάξουν τη δομή και τη βασική γραμμή».
Όταν εφάρμοσε αυτές τις δεξιότητες μάρκετινγκ στα δικά της έργα, μπόρεσε να αποκτήσει περισσότερη τεχνογνωσία. 

3. Σκεφτείτε όσα έχετε ήδη

Τέλος, όταν πρόκειται να ανακαλύψετε πώς να κερδίσετε χρήματα, είτε είναι πλήρους απασχόλησης είτε ως δεύτερη δουλειά, η Glantz ενθαρρύνει τους νέους να κλίνουν στις υπάρχουσες δεξιότητές τους.
Ρωτήστε τον εαυτό σας, «τι δεξιότητες έχετε ήδη; Και από εκεί πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε αυτές τις δεξιότητες;» τονίζει. «Και αυτό που εννοώ με αυτό δεν είναι μόνο δεξιότητες που μάθατε στο πανεπιστήμιο, αλλά και δεξιότητες προσωπικότητας, χαρακτήρα και χόμπι».
Το Bridesmaid for Hire είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού, αλλά η Glantz έκανε ακριβώς το ίδιο και με τη δημόσια ομιλία.
«Συνειδητοποίησα ότι ήμουν καλή στο να μιλάω σε κοινό», λέει. «Έτσι άρχισα να προσφέρω ένα διαδικτυακό μάθημα που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν διδάσκοντάς τους όλες τις τεχνικές δημόσιας ομιλίας που είχα».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του: Δεν είναι το ταλέντο

Γιατί τα επιχειρηματικά μυστικά μπορεί να οδηγήσουν στην καταστροφή

Από το ορφανοτροφείο στις λίστες των δισεκατομμυριούχων: Ο «Όλιβερ Τουίστ» πίσω από την Ray-Ban

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News