Business & Finance Τετάρτη 9/11/2022, 04:40
BUSINESS & FINANCE

Kevin O’Leary: Μία απλή καθημερινή πρωινή συνήθεια για εξοικονόμηση χρημάτων

Kevin O’Leary: Μία απλή καθημερινή πρωινή συνήθεια για εξοικονόμηση χρημάτων

Η καθημερινή πρωινή συνήθεια του Kevin O’Leary για εξοικονόμηση χρημάτων ακούγεται απλή, αλλά δεν είναι, λέει ο παρουσιαστής του «Shark Tank» και πρόεδρος της O’Shares Investments.

Αφού ξυπνήσει μεταξύ 5:00 και 5:30 π.μ. και γυμναστεί, ο O’Leary περνάει μία ώρα διαβάζοντας τις ειδήσεις. Προμηθεύεται έρευνες από τράπεζες, διαβάζει άρθρα και παρακολουθεί εκπομπές από όλο τον κόσμο για να διασφαλίσει ότι είναι ενήμερος για τις παγκόσμιες αγορές και τα τρέχοντα γεγονότα, λέει στο CNBC Make It.

Κάτι τέτοιο, τονίζει, είναι απαραίτητο για τη λήψη επαγγελματικών αποφάσεων -και τον βοηθά να αποφύγει λάθη που μπορεί να του κοστίσουν ακριβά.  

«Πρέπει να επενδύεις στην πληροφόρηση», λέει ο O’Leary. «Αν παίρνετε αποφάσεις χωρίς σχετικές πληροφορίες, σας εγγυώμαι ότι θα χάσετε χρήματα στο 100% των περιπτώσεων».

Το να περνάτε μια ώρα ξεφυλλίζοντας άρθρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να ακούγεται εύκολο. Η διαδικασία του O’Leary, όμως, είναι πιο αυστηρή. «Ο τρόπος με τον οποίο παραμένετε επιτυχημένοι είναι να μπορείτε να «φιλτράρετε» τις ειδήσεις. Πρέπει να είσαι σε θέση να διαχωρίζετε τι είναι αληθινό και τι όχι».

Ο O’Leary αποφεύγει τα άρθρα με «γελοίους και εξωφρενικούς τίτλους» κατά τη διάρκεια της καθημερινής πρωινής ωριαίας ενημέρωσής του, όσο δελεαστικά κι αν ακούγονται, λέει.

Αντ’ αυτού, επιλέγει τις πρωινές εκπομπές από την Ασία και την Ευρώπη, επειδή οι αγορές τους ανοίγουν νωρίτερα από τη Wall Street, και δείχνουν τον ρυθμό της ημέρας που ακολουθεί.

Δίνει επίσης προτεραιότητα σε νέα άρθρα ακαδημαϊκής και επιστημονικής έρευνας που σχετίζονται με τη δουλειά του, που συνήθως του στέλνουν οι τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται η εταιρεία του, σημειώνει.

Ειδικότερα, ο O’Leary λέει ότι ελέγχει κάθε είδηση που διαβάζει. Παρακολουθεί τακτικά αποσπάσματα από εκπομπές του BBC το πρωί και τα συγκρίνει με τίτλους από εγχώρια μέσα και απορρίπτει κάθε ιστορία που δεν υποστηρίζεται από πολλαπλές πηγές.

«Αρχίζεις να βλέπεις γενικά πέντε έως επτά θέματα κάθε πρωί για το τι συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο», λέει.

Η επιλογή των μέσων ενημέρωσης που θα παρακολουθεί κάθε πρωί μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολη καθώς προτιμά να ενημερώνεται από μέσα που χαρακτηρίζονται όσο το δυνατόν πιο αμερόληπτα. 

Ο έλεγχος των γεγονότων μπορεί επίσης να ξεπεράσει τη σύγκριση των τίτλων σε πολλαπλά μέσα ενημέρωσης. Η Google διαθέτει ένα δωρεάν εργαλείο ελέγχου γεγονότων, όπου μπορείτε να αναζητήσετε λέξεις-κλειδιά και να ελέγξετε αν οι ισχυρισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε αναρτήσεις ιστολογίων είναι ακριβείς.

Ιστοσελίδες όπως το FactCheck.org και το PolitiFact προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες, με ειδικούς που επαληθεύουν ή καταρρίπτουν δημόσιους ισχυρισμούς που διατυπώνονται σε πρωτοσέλιδα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατά τη διάρκεια πολιτικών συζητήσεων.

Μόλις τελειώσει η καθημερινή πρωινή ώρα ειδήσεων του O’Leary, προσπαθεί να αποφύγει τον «θόρυβο» των μέσων ενημέρωσης για το υπόλοιπο της ημέρας, όπως χαρακτηριστικά λέει – αποφεύγοντας να ελέγξει ξανά τις ειδήσεις τουλάχιστον μέχρι τις 4 μ.μ.

«Βρίσκω ότι οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό το πρωί και αφιερώνουν 60 λεπτά την ημέρα για να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες τους από διάφορες πηγές και το κάνουν αυτό συστηματικά και με συνέπεια είναι πιο αποτελεσματικοί», λέει ο O’Leary. «Στη μέση της ημέρας, σπαταλάτε το χρόνο σας, ενώ θα έπρεπε πραγματικά να κάνετε τα ημερήσια καθήκοντά σας».

Αν αφήνετε τις ειδήσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «να μονοπωλούν τον χρόνο σας, θα γίνετε ένα πολύ αναποτελεσματικό άτομο», προσθέτει.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Το ένα πράγμα που δεν πρέπει να βάλετε στο βιογραφικό σας

Αντίδοτο στην κρίση μοναξιάς: Πώς να κάνετε φίλους στην ενήλικη ζωή

Δουλειά: Τα τρία πράγματα που εύχεσαι να σου είχαν πει όταν ξεκίνησες να εργάζεσαι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News