Business & Finance Τετάρτη 17/05/2023, 16:36
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση στις ενάρξεις κατοικιών τον Απρίλιο

Οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 1,40 εκατ., αυξημένες κατά 2,2% σε μηνιαίο επίπεδο και μετά από συρρίκνωση 0,8% τον Μάρτιο

ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση στις ενάρξεις κατοικιών τον Απρίλιο

Απρόσμενη αύξηση κατέγραψαν οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ, παρότι η καθοδική αναθεώρηση των στοιχείων του Μαρτίου διέψευσαν τις προσδοκίες όσους ελπίζουν σε ανάκαμψη εν μέσω αυξημένων επιτοκίων. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι ενάρξεις κατοικιών ανήλθαν σε 1,40 εκατ., αυξημένες κατά 2,2% σε μηνιαίο επίπεδο και μετά από συρρίκνωση 0,8% τον Μάρτιο. Σημειωτέον ότι οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση 1,4%.

Επίσης, οι κατασκευές μονοκατοικιών αυξήθηκαν κατά 1,6% στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 846.000 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, 

Τα στοιχεία του Μαρτίου, στο μεταξύ, αναθεωρήθηκαν καθοδικά στις 833.000 μονάδες αντί για 861.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά. 

Η στεγαστική αγορά γνωρίζει ισχυρές πιέσεις από την επιθετική εκστρατεία της Federal Reserve για να ελέγξει τον πληθωρισμό. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει τα επιτόκια της 10 φορές από τον Μάρτιο του 2022, πραγματοποιώντας την ταχύτερη νομισματική σύσφιξη στη σύγχρονη ιστορία της.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News