Business & Finance Τετάρτη 25/01/2023, 21:45
BUSINESS & FINANCE

Το σχέδιο πώλησης online επιχείρησης ακινήτων του Μέρντοχ «σκοντάφτει» στις απαιτήσεις κτηματομεσιτών

Το σχέδιο πώλησης online επιχείρησης ακινήτων του Μέρντοχ «σκοντάφτει» στις απαιτήσεις κτηματομεσιτών

Η πρόθεση του Ρούπερτ Μέρντοχ να πουλήσει την online επιχείρηση ακινήτων Move Inc. μπορεί να συναντήσει ένα απρόσμενο εμπόδιο από μια ισχυρή ομάδα του κλάδου.

Η News Corp. του Μέρντοχ βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση της επιχείρησης, η οποία περιλαμβάνει το Realtor.com και άλλες ιστοσελίδες που σχετίζονται με ακίνητα, στην CoStar Group Inc. έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη.

Αλλά οποιαδήποτε συμφωνία θα απαιτούσε διαπραγματεύσεις με την Εθνική Ένωση Μεσιτών, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις συζητήσεις και ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι ιδιωτικό. Το Realtor.com της Move λειτουργεί βάσει συμφωνίας και άδειας χρήσης εμπορικού σήματος με τον όμιλο.

Η ομάδα των μεσιτών, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη εμπορική ένωση της Αμερικής, χρησιμοποιεί την πιθανή συναλλαγή για να απαιτήσει όρους που θα καθιστούσαν μια εξαγορά μη ελκυστική για την CoStar ή άλλους δυνητικούς αγοραστές, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους.

Οι εκπρόσωποι της News Corp. και της NAR αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η CoStar δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα του Reuters για σχόλια.

Η ώθηση για την πώληση της επιχείρησης ακινήτων έρχεται αφού ο Μέρντοχ εγκατέλειψε μια προσφορά για την επανένωση της News Corp και της Fox Corp, δύο γιγάντων των μέσων ενημέρωσης που διευθύνει. Η News Corp. εξαγόρασε την Move το 2014 έναντι 950 εκατομμυρίων δολαρίων. Η REA Group Ltd., μια διαδικτυακή επιχείρηση ακινήτων με έδρα την Αυστραλία, την οποία ελέγχει επίσης η News Corp., κατέχει το 20% της Move.

Η CoStar, οι δραστηριότητες της οποίες περιλαμβάνουν στοιχεία για καταχωρίσεις εμπορικών ακινήτων, ενοικιάσεις διαμερισμάτων και όχι μόνο, έχει λάβει μέτρα για να ανταγωνιστεί σε έναν διαδικτυακό κλάδο οικιστικών ακινήτων στον οποίο κυριαρχεί η Zillow Group Inc. Η εξαγορά της Move θα επιταχύνει αυτή την προσπάθεια.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News