Business & Finance Παρασκευή 24/03/2023, 19:58
BUSINESS & FINANCE

Bank of America: Περικοπές θέσεων εν μέσω της ύφεσης του κλάδου

Bank of America: Περικοπές θέσεων εν μέσω της ύφεσης του κλάδου

Η Bank of America Corp. ανακοίνωσε περικοπές στον κλάδο διαχείρισης περιουσίας, τραπεζικών εργασιών και δανεισμού, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις συναλλαγές στη Wall Street, αναγκάζοντας τις τράπεζες να προβούν σε ευρύτερες περικοπές.

Σε λιγότερους από 200 υπαλλήλους προσφέρθηκαν διαφορετικές θέσεις σε άλλα τμήματα της εταιρείας, ενώ μια μικρή ομάδα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στελεχών στο τμήμα χορηγήσεων δανείων, απολύθηκαν, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος. Οι μισθοί διατηρούνται ίδιοι για όλους τους εργαζόμενους που επηρεάζονται από τις αλλαγές, ενώ τα μπόνους θα διαφέρουν ανάλογα με τους νέους ρόλους.

«Καθώς η επιχείρησή μας και οι ανάγκες των πελατών μας αυξάνονται και εξελίσσονται, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην ευθυγράμμιση της ομάδας μας με τους τομείς που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες», ανέφερε εκπρόσωπος της Bank of America σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Με βάση τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, αναπροσαρμόζουμε το ταλέντο για να υποστηρίξουμε αυτούς τους τομείς».

Τα υψηλότερα επιτόκια έχουν προκαλέσει επιβράδυνση των προσλήψεων σε διάφορες επιχειρήσεις πιστώσεων. Οι ανταγωνίστριες Wells Fargo & Co. και JPMorgan Chase & Co., οι οποίες κατάργησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα του δανεισμού κατοικιών μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Bank of America συγκράτησε τις μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας που παρατηρήθηκαν αλλού στον κλάδο. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία που εδρεύει στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας άρχισε να μειώνει τις προσλήψεις, εκτός από τις πιο ζωτικές θέσεις, καθώς προσπαθεί να συγκρατήσει το κόστος και να προετοιμαστεί για μια πιθανή οικονομική ύφεση. Οι ανακατατάξεις στον τομέα των πιστώσεων έρχονται μετά την απόφαση που έλαβε πέρυσι να περιορίσει τις προσλήψεις, αφού λιγότεροι υπάλληλοι του αναμενόμενου αποφάσισαν να αποχωρήσουν με δική τους πρωτοβουλία.

Μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί κατέληξαν σε μεγάλο βαθμό στο συμπέρασμα ότι τα ενυπόθηκα δάνεια είναι καλύτερα να χορηγούνται με μέτρο. Η Bank of America προέβη σε πολυάριθμους νομικούς διακανονισμούς για την επίλυση υποχρεώσεων δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες προέκυψαν σε μεγάλο βαθμό από την αγορά του προβληματικού δανειστή υποθηκευμένων στεγαστικών δανείων Countrywide Financial Corp.

Οι τράπεζες έχουν αποσυρθεί από τη χρηματοδότηση γραφείων και άλλων εμπορικών ακινήτων εν μέσω της ύφεσης της ζήτησης και της αύξησης των επιτοκίων, μετά από ένα κύμα δανεισμού το πρώτο εξάμηνο του 2022. Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι εταιρείες έγιναν πιο επιλεκτικές και αυστηροποίησαν τους όρους δανεισμού, ενώ εξέδωσαν λιγότερα νέα δάνεια για εμπορικά ακίνητα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News