Business & Finance Παρασκευή 14/04/2023, 15:44
ΒUSINESS & FINANCE

BlackRock: Άνω των 9 τρισ.δολαρίων το υπό διαχείριση ενεργητικό στο α’ τρίμηνο

BlackRock: Άνω των 9 τρισ.δολαρίων το υπό διαχείριση ενεργητικό στο α’ τρίμηνο

Το ενεργητικό της BlackRock διευρύνθηκε στα 9,09 τρισ.δολάρια στο πρώτο τρίμηνο, καθώς οι αγορές μετοχών και ομολόγων σημείωσαν ράλι και οι καταθέτες έσπευσαν να μεταφέρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς ομίλους μετά την κατάρρευση των περιφερειακών τραπεζών.

Η καθαρή ροή κεφαλαίων στα funds του ομίλου έφθασε τα 110 δισ.δολάρια, όπως ανακοίνωσε η BlackRock. Τα μακροπρόθεσμα επενδυτικά προϊόντα, τα οποία περιλαμβάνουν αμοιβαία κεφάλαια, ενισχύθηκαν κατά 103 δισ.δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις αναλυτών που έκαναν λόγο για 84,1 δισ.δολάρια.  

Η Fed άρχισε να αυξάνει επιθετικά τα επιτόκιά της στις αρχές του 2022 σε μία προσπάθεια να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, δοκιμάζοντας τις αντοχές πολλών μικρών και μεσαίου μεγέθους τραπεζών. Οι καταθέσεις στις εμπορικές τράπεζες μειώθηκαν  – ειδικά τις εβδομάδες μετά την κατάρρευση των τριών περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών στα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο, η BlackRock αντεπεξήλθε σε αυτή την «καταιγίδα», καθώς οι πελάτες διοχέτευσαν 8 δισ.δολάρια σε προϊόντα διαχείρισης διαθεσίμων στο πρώτο τρίμηνο.  

«Η σημερινή κρίση εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ θα επιταχύνει περαιτέρω τον ρυθμό ανάπτυξης στις αγορές κεφαλαίου και η BlackRock θα είναι βασικός παίκτης», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Λάρι Φινκ. 

Να σημειωθεί ότι η μετοχή της BlackRock έχει ενισχυθεί περισσότερο από 5% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Το υπό διαχείριση ενεργητικό της BlackRock έχει ενισχυθεί 5,8% από τα τέλη του προηγούμενου έτους, οπότε βρισκόταν στα 8,6 τρισ.δολάρια, εν μέρει χάρη στα κέρδη των αγορών μετοχών και ομολόγων. Ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 7% στο πρώτο τρίμηνο, ενώ ο δείκτης του Bloomberg για τα ομόλογα στις ΗΠΑ καταγράφει άνοδο 3%. 

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 18% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο στα 1,2 δισ.δολάρια ή στα 7,93 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας ωστόσο τις προβλέψεις αναλυτών που έκαναν λόγο για 7,67 δολάρια. Τα έσοδα μειώθηκαν 10% στα 4,24 δισ.δολάρια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Wall Street. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News