Business & Finance Δευτέρα 20/03/2023, 12:50
BUSINESS & FINANCE

Credit Suisse: Πάνω από 1 δισ. οι απώλειες για τους Σαουδάραβες

Η Εθνική Τράπεζα της Σοαυδικής Αραβίας -ο μεγαλύτερος κάτοχος μετοχών της Credit Suisse- επιβεβαίωσε στο CNBC ότι οι απώλειές της ανέρχονται στο 80% της επένδυσης

Credit Suisse: Πάνω από 1 δισ. οι απώλειες για τους Σαουδάραβες

Μεγάλες απώλειες έχει υποστεί η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας στον απόηχο της συμφωνίας που επετεύχθη για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS έναντι 3,2 δισ. δολαρίων και ενώ η μετοχή της τράπεζας καταρρέει σήμερα πάνω από 60%.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας – ο μεγαλύτερος κάτοχος μετοχών της Credit Suisse- επιβεβαίωσε στο CNBC ότι οι απώλειές της ανέρχονται στο 80% της επένδυσης.

Η τράπεζα με έδρα το Ριάντ κατέχει το 9% των μετοχών της Credit Suisse, έχοντας επενδύσεις 1,4 δισ. ελβετικά φράγκα (ήτοι περίπου 1,5 δισ. δολάρια) στην ιστορική τράπεζα τον Νοέμβριο του περασμένου χρόνου, περίπου δηλαδή 3,82 ελβετικά φράγκα τον χρόνο.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας διάσωσης, η UBS καταβάλλει στους μετόχους της Credit Suisse 0,76 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή.

Η σημαντική έκπτωση οφείλεται στο ότι οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να στηρίξουν το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Ο αγώνας για μια διάσωση έρχεται μετά τις ταραχώδεις εβδομάδες που ακολούθησαν την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της τράπεζας First Republic με έδρα τις ΗΠΑ, καθώς και σημαντικές πτώσεις των τιμών των μετοχών σε ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα διεθνώς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Καταρρέει η μετοχή της Credit Suisse – Πτώση 10% για την UBS

Credit Suisse: Ο ένας κερδισμένος και οι πολλοί χαμένοι του deal με τη UBS

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News