Business & Finance Πέμπτη 16/03/2023, 19:01
BUSINESS & FINANCE

WeWork: Κοντά σε συμφωνία οικονομικής αναδιάρθρωσης με τη SoftBank

WeWork: Κοντά σε συμφωνία οικονομικής αναδιάρθρωσης με τη SoftBank

Η WeWork Inc., η εταιρεία coworking με έδρα τη Νέα Υόρκη, πλησιάζει σε συμφωνία για μια σημαντική οικονομική αναδιάρθρωση, στην οποία ο βασικός επενδυτής SoftBank Group Corp. θα μετατρέψει περίπου 1 δισ. δολάρια χρέους σε μετοχές σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Η WeWork βρίσκεται επίσης κοντά στην εξασφάλιση χρηματοδότησης και δεσμεύσεων κεφαλαίου άνω του 1 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι χρέος, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και τα οποία ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμα επικαλούμενα ιδιωτικές πληροφορίες. Η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί το συντομότερο την Πέμπτη, δήλωσαν οι άνθρωποι αυτοί.

Εκπρόσωπος της WeWork δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό, ενώ εκπρόσωπος της SoftBank αρνήθηκε να σχολιάσει. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της WeWork, Sandeep Mathrani, εργάζεται για να μειώσει το κόστος και να ωθήσει την εταιρεία προς την κερδοφορία μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αρχικής δημόσιας προσφοράς το 2019 και το πλήγμα που επέφερε ένα χρόνο αργότερα η πανδημία. 

Σημειώνεται επίσης, ότι ενώ η εταιρεία κατέγραψε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημία στο δ’ τρίμηνο, η WeWork είχε θετικά προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων για τον μήνα Δεκέμβριο. 

Η μετοχή της WeWork έχει υποχωρήσει σχεδόν 40% φέτος μέχρι το κλείσιμο της Τετάρτης, μετά από πτώση 83% το 2022.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News