Business & Finance Τρίτη 21/02/2023, 20:43
BUSINESS & FINANCE

Συμφωνία με την Nvidia για τα παιχνίδια της Activation ανακοίνωσε η Microsoft

Συμφωνία με την Nvidia για τα παιχνίδια της Activation ανακοίνωσε η Microsoft

Ο πρόεδρος της Microsoft Corp, Brad Smith δήλωσε την Τρίτη ότι ο αμερικανικός γίγαντας λογισμικού έχει έλθει σε μια συμφωνία αδειοδότησης που θα φέρει τα παιχνίδια της Activision στην πλατφόρμα παιχνιδιών της Nvidia Corp και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αντίπαλος Sony Group Corp 6758.T θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει το ίδιο.

Ο κ. Smith δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι πλέον πιο αισιόδοξος για την πραγματοποίηση της εξαγοράς της Activision μετά τη συμφωνία αδειοδότησης της Nvidia, που ακολουθεί μια παρόμοια συμφωνία με τη Nintendo 7974.T.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Nvidia υποστηρίζει την προσφορά της κατασκευάστριας εταιρείας Xbox για την αγορά της Activision, η οποία έχει τεθεί υπό τον έλεγχο των αντιμονοπωλιακών ρυθμιστικών αρχών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μάλιστα, απηύθυναν προειδοποίηση στη Microsoft σχετικά με τη συμφωνία νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ ζήτησε από δικαστή να μπλοκάρει τη συμφωνία.

Η Nvidia ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι έχει συνάψει συμφωνία 10 ετών με τη Microsoft για να ξεκινήσει αμέσως τις εργασίες για την ενσωμάτωση των παιχνιδιών Xbox στην υπηρεσία παιχνιδιών συνεχούς ροής GeForce Now, η οποία έχει 25 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 100 χώρες.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Bing: «Ρώτα με ό,τι θέλεις»

Τέρμα τα μασάζ και τα τζάμπα φαγητά: Οι κακομαθημένοι της τεχνολογίας προσγειώνονται στην πραγματικότητα

Στο «στόχαστρο» της Κομισιόν οι ψηφιακές πλατφόρμες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News