BUSINESS & FINANCE

Τέλος στα «ψιλά γράμματα» στο ράφι εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Τέλος στα «ψιλά γράμματα» στο ράφι εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

Το ενδεχόμενο να είναι πιο ευκρινής η αναγραφή της τιμής ανά κιλό και εν γένει ανά μονάδα μέτρησης στα προϊόντα που βρίσκονται στο ράφι των σούπερ μάρκετ, έτσι ώστε να λαμβάνει καλύτερα την πληροφορία ο καταναλωτής από ό,τι σήμερα και να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια σύγκρισης των τιμών εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως ανέφερε πριν από λίγο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεν αποκλείεται να περιληφθεί σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο για την προστασία του καταναλωτή που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και θα εισαχθεί προς συζήτηση την επόμενη εβδομάδα. Στο κείμενο του νομοσχεδίου δεν περιλαμβάνεται για την ώρα η σχετική διάταξη, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρωθεί ο διάλογος με τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ και εν γένει τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα υπάρχει υποχρέωση αναγραφής της τιμής ανά μονάδα μέτρησης, τιμή όμως που εμφανίζεται στα σχετικά ταμπελάκια με πολύ μικρά γράμματα έναντι της τιμής της συσκευασίας.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει ρύθμιση ώστε να περιληφθούν περισσότερα επώνυμα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού», οι συνθήκες φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν ωριμάσει, με τον υπουργό Ανάπτυξης κι Επενδύσεων να επιρρίπτει ευθέως την ευθύνη στις βιομηχανίες. «Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε συμφωνία για το θέμα. Αν και η ίδια η βιομηχανία το ζήτησε (σ.σ. ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), συγκλονιστικές προσφορές από τη βιομηχανία δεν έχουμε δει. Μόνο εάν πειστώ ότι η βιομηχανία θέλει να γλιτώσει χρήματα ο καταναλωτής θα προχωρήσω. Αλλιώς δεν θα θεσμοθετήσω κάτι τέτοιο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Σημάδια πτώσης των τιμών στο ράφι των σούπερ μάρκετ

Market pass: Εως τις 3 Μαρτίου οι πρώτες πιστώσεις στην κάρτα αγορών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News