Business & Finance Τρίτη 24/01/2023, 20:42
BUSINESS & FINANCE

Απαγόρευση του TikTok σε εθνικό επίπεδο θέλει Αμερικανός γερουσιαστής

Απαγόρευση του TikTok σε εθνικό επίπεδο θέλει Αμερικανός γερουσιαστής

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Josh Hawley, Ρεπουμπλικάνος και φανατικός πολέμιος της Κίνας, δήλωσε την Τρίτη ότι θα παρουσιάσει νομοσχέδιο για την απαγόρευση της εφαρμογής σύντομων βίντεο TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το TikTok, του οποίου η μητρική εταιρεία είναι η κινεζική ByteDance, αντιμετωπίζει ήδη μια απαγόρευση που θα εμπόδιζε τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να χρησιμοποιούν ή να κατεβάζουν το TikTok σε συσκευές που ανήκουν στην κυβέρνηση, αναφέρει το Reuters

«Το TikTok είναι η κερκόπορτα της Κίνας στις ζωές των Αμερικανών. Απειλεί την ιδιωτικότητα των παιδιών μας καθώς και την ψυχική τους υγεία», ανέφερε στο Twitter. «Τώρα θα εισαγάγω νομοθεσία για την απαγόρευσή του σε εθνικό επίπεδο».

Ο Hawley δεν είπε πότε θα εισαχθεί το νομοσχέδιο.

Η TikTok ανέφερε σε δήλωσή της ότι ο Hawley ακολουθεί λάθος προσέγγιση.

«Η έκκληση του γερουσιαστή Hawley για συνολική απαγόρευση του TikTok αποτελεί μια αποσπασματική προσέγγιση της εθνικής ασφάλειας και μια αποσπασματική προσέγγιση σε ευρύτερα ζητήματα του κλάδου, όπως η ασφάλεια των δεδομένων, η προστασία της ιδιωτικής ζωής και οι διαδικτυακές βλάβες», δήλωσε η εκπρόσωπος Brooke Oberwetter. «Ελπίζουμε ότι θα επικεντρώσει τις ενέργειές του σε προσπάθειες για την ολιστική αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, αντί να προσποιείται ότι η απαγόρευση μιας και μόνο υπηρεσίας θα λύσει οποιοδήποτε από τα προβλήματα για τα οποία ανησυχεί ή θα κάνει τους Αμερικανούς πιο ασφαλείς».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τα πολυτιμότερα brands του κόσμου – Κυρίαρχη η τεχνολογία

TikTok: Απειλείται με απαγόρευση από την Ε.Ε.

Social media: Μιάμιση ώρα την ημέρα ξοδεύουν οι Έλληνες – Η αγαπημένη πλατφόρμα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News